Ga naar hoofdinhoud

HK Holstein: Merendeel hengsten blijft in Duitsland

Cat.nr 56 Unlimited (Uriko x Casall) - Foto: Holsteiner Verband

Het merendeel van de geveilde goedgekeurde hengsten op de Holsteiner keuring 2015 blijft in eigen land. Van de elf goedgekeurde geveilde hengsten blijven er negen in Duitsland. De reservekampioen cat.nr 32 Christer (v. Connor) en cat.nr 41 Danken (v. Dinken) vertrekken respectievelijk naar Finland en Australië.

De reservekampioen Christer werd afgelopen zaterdag gekocht door de Finse hengstenhouderij Helasuo. Zij kochten de hengst voor 120.000 euro. Daarmee was Christer de duurste hengst van de veiling.

Hengsten voor 110.000 euro naar Schockemöhle en Maas-Hell

De premiehengst cat.nr 13 Cesul (v. Casall) werd voor 110.000 euro aangeschaft door Paul Schockemöhle. Maas J. Hell kocht de imponerende cat.nr 51 Quiwi Capitol (v. Quiwi Dream uit directe moederlijn Capitol I). Deze Quiwi Dream-zoon werd in 2014 geselecteerd voor de Prinsjesdagveiling, maar werd daar niet geveild vanwege een blessure. Fokker Harm Thormählen hield hem zelf aan en verkocht hem nu voor 110.000 euro.

Kampioen voor Holsteiner Verband

De kampioen, Unlimited (v. Uriko), werd niet geveild. Hij was al in eigendom van het Holsteiner Verband. Dat geldt ook voor de tweede reservekampioen cat.nr 23 Clarksdale (v. Cascadello I). Een andere niet-goedgekeurde zoon van Cascadello, cat.nr 21 Cascalord, komt naar Nederland. Paul Hendrix kocht de hengst voor 33.000 euro. De duurste niet-goedgekeurde hengst was cat.nr 30 Cugano (v. Colman) met 46.000 euro.

Klik hier voor het volledige resultaat van de veiling van de goedgekeurde hengsten.

Klik hier voor het volledige resultaat van de veiling van de niet-goedgekeurde hengsten.

Lees ook: 

Video-terugblik Holsteiner keuring
HK Holstein: Uriko levert kampioen

Paul Hendrix koopt Cascadello I-zoon op Holsteiner keuring
HK Holstein: 120.000 euro voor de reservekampioen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook