HK KFPS: 106 hengsten naar tweede bezichtiging

Op de eerste bezichtiging van het KFPS in Drachten zijn 106 hengsten aangewezen voor de tweede bezichtiging. Van de aangewezen hengsten komt het overgrote deel uit de jongste jaargang, 2015, met 84 aangewezen hengsten. De 22 oudere hengsten komen op een na allemaal uit 2014.

Topleverancier op de eerste bezichtiging was Hessel 480. Van hem waren 36 zonen aangemeld waarvan er 31 voor de jury verschenen. Een aantal dat geen enkele hengst eerder behaalde. Uiteindelijk werden van Hessel 480 acht zonen aangewezen voor de tweede bezichtiging.

Tsjalle 454 is met veertien aangewezen zonen, waarvan twaalf geboren in 2015, het belangrijkste vaderdier op de tweede bezichtiging.

De tweede bezichtiging vindt plaats op donderdag 11 januari in het WTC-Expo in Leeuwarden.

Klik hier voor het overzicht van de aangewezen hengsten.

Bron: KFPS

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.