Ga naar hoofdinhoud

HK Mecklenburg: kampioenen van Armitage en D’Olympic

Op de hengstenkeuring van het Duitse stamboek Mecklenburg-Vorpommern werden afgelopen weekend 20 van de 52 voorgestelde hengsten goedgekeurd voor de dekdienst. Vijf daarvan mochten naar huis met een premie, waaronder de dressuurkampioen cat.nr 36 (v. D'Olympic, video) en de springkampioen cat.nr 3 (v. Armitage, video). De twee kampioenen werden uit Mecklenburg weggekaapt door de twee grootste hengstenhouders van Duitsland, respectievelijk Gestüt Sprehe en Paul Schockemöhle. 

Drie dressuur- en twee springhengsten kregen een premie van de keurcommissie. Naast de zoon van D’Olympic zijn dit  cat.nr 5 (v. Bentley) en cat.nr 56 (v. Royal Classic, video) bij de dressuurhengsten. De zoon van Bentley kreeg de reservetitel en werd onderhands aan de famlie Linsenhoff verkocht.

De reservetitel bij de springhengsten was voor cat.nr 2, een zoon van Arko III. Klik hier voor een video. Hij werd op de keuring, waar in tegenstelling tot voorgaande jaren geen veiling werd georganiseerd, onderhand verkocht aan het Landgestüt Redefin.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Klik hier voor de collectie (met video’s). 

Lees dinsdag alles over de Mecklenburger keuring in De Paardenkrant.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook