Ga naar hoofdinhoud

HK Mecklenburg: kampioenen van Armitage en D’Olympic

Op de hengstenkeuring van het Duitse stamboek Mecklenburg-Vorpommern werden afgelopen weekend 20 van de 52 voorgestelde hengsten goedgekeurd voor de dekdienst. Vijf daarvan mochten naar huis met een premie, waaronder de dressuurkampioen cat.nr 36 (v. D'Olympic, video) en de springkampioen cat.nr 3 (v. Armitage, video). De twee kampioenen werden uit Mecklenburg weggekaapt door de twee grootste hengstenhouders van Duitsland, respectievelijk Gestüt Sprehe en Paul Schockemöhle. 

Drie dressuur- en twee springhengsten kregen een premie van de keurcommissie. Naast de zoon van D’Olympic zijn dit  cat.nr 5 (v. Bentley) en cat.nr 56 (v. Royal Classic, video) bij de dressuurhengsten. De zoon van Bentley kreeg de reservetitel en werd onderhands aan de famlie Linsenhoff verkocht.

De reservetitel bij de springhengsten was voor cat.nr 2, een zoon van Arko III. Klik hier voor een video. Hij werd op de keuring, waar in tegenstelling tot voorgaande jaren geen veiling werd georganiseerd, onderhand verkocht aan het Landgestüt Redefin.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Klik hier voor de collectie (met video’s). 

Lees dinsdag alles over de Mecklenburger keuring in De Paardenkrant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook