Ga naar hoofdinhoud

HK Mecklenburg: Sprehe-hengsten Bernay en Millennium zetten toon

Foto: Facebook Pferdezuchtverband Mecklenburg-Vorpommern
Op de Mecklenburger keuring (8-10 november) in Redefin zetten de Sprehe-hengsten Bernay en Millennium bij de dressuurhengsten de toon. Beide hebben vier zonen op de keuring. Sprehes grote concurrent Paul Schockemöhle, wiens Gestüt Lewitz in het Mecklenburger land is gevestigd, komt ook met een aantal interessante hengsten naar de keuring zoals een Dante Weltino uit Gesine (moeder For Romance) en de Totilas x De Niro die dit weekend op de PS onlineveiling in handen van Joop van Uytert kwam. 

Naast de vier Bernays en vier Millenniums, hebben De Niro, For Romance I en Vivaldi er drie bij op de Mecklenburger keuring. Het lijkt daarmee de winter te gaan worden van Vivaldi in Duitsland: in Hannover is zijn bloed zeer goed vertegenwoordigd en zowel in Oldenburg als in Westfalen zijn voor de voorselectie de nodige hengsten met Vivaldi-bloed aangemeld.

Nederlandse hengsten

Op de Mecklenburger keuring verschijnen twee KWPN-gefokte hengsten. Bij de dressuurhengsten gaat het om de door Chr. de Feyter gefokte Lamborghini (High Five US x Olivi) en bij de springhengsten om de door Henk Dirksen en Martine Hijlkema gefokte Light-Cohinoor (Cohinoor VDL x Ahorn). Lamborghini werd op de EDS veiling voor 16.000 euro verkocht. Als hij wordt goedgekeurd heeft familie De Feyter, ook de fokkers van High Five US zelf, straks de eerste goedgekeurde High Five gefokt.

De op de PS online veiling voor 22.000 euro naar Nederland verkochte  Christian’s Cash (Christian x Cash and Carry x Acobat II) is ook aangemeld.

Cornet bloed

Bij de springhengsten op de Mecklenburger keuring is het bloed van Cornet Obolensky het best vertegenwoordigd. Via Cornet’s Prinz (3), Cornet Obolensky zelf (2), Cohinoor (1), Cornet’s Boy, Congress en Come and Fly.

Klik hier voor de lijst met springhengsten

Klik hier voor de lijst met dressuurhengsten

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.