Ga naar hoofdinhoud

HK Mecklenburg: Theo Driessen koopt kampioenshengst

Update
Cat.nr 7 (Diamond Hit x Johnson) - Foto: Facebook Verband der Pferdezüchter MV e.V.
Cat.nr 7 (Diamond Hit x Johnson) gefokt en voorgesteld door de in Duitsland woonachtige Nederlanders Jeacco en Susanne van Pas is kampioen geworden op de Mecklenburger keuring in Redefin. De Nederlander Theo Driessen (sponsor van Bart Veeze) kocht de kersverse kampioenshengst, die met 1,61m niet de grootste is, maar met veel techniek bewoog.

“We hebben hier al vaker hengsten gekeurd die op 2,5-jarige leeftijd 1.61m waren en het later toch hebben waargemaakt. Deze hengst toonde zich zeer goed in alle drie de gangen”, zei Dieter Quaas, voorzitter van de hengstenkeuringscommissie, over de hengst uit de stam van Special D.

Als tweede mocht cat.nr 66 (Ampere x Lord Sinclair) zich opstellen, gevolgd door Joop van Uyterts en Paul Schockemöhles cat.nr 74 (Glock’s Zonik x Diamond Hit), die het komende jaar ter dekking komt bij Landgestüt Redefin. Cat.nr 6 (De Niro x Sir Donnerhall I) werd vierde.

De kampioenshengst cat.nr 7 (Diamond Hit x Johnson):

Springkampioen van Cellestial

Bij de springhengsten werd cat.nr 37 (Cellestial x Quantum) tot kampioen uitgeroepen. De hengst komt uit de fokkerij van de bekendste fokkers van Redefin, de familie Schmidt. Hij werd door de voorzitter van de hengstenkeuringscommissie geroemd om zijn grote partijen en goede optreden op de sprong.

Misschien nog wel indrukwekkender waren de sprongen van cat.nr 43 (Comme il faut x Carthago), die door Heinrich Rammsbrock werd afgemeld voor de Holsteiner keuring omdat hij hem niet wilde verkopen. Hij werd tweede. Derde werd cat.nr 79 Orlando van de Fruitkof (Mr. Blue x Clinton), die komend jaar ook in Redefin ter dekking komt.

Cat.nr 37 (v. Cellestial)

Cat.nr 43 (v. Comme il faut):

21 dressuur- en 17 springhengsten goedgekeurd

In totaal werden er dit weekend 21 dressuur- en 17 springhengsten aan de fokkerij toegevoegd. Een springgefokte hengst, cat.nr 57 (Okidoki van ’t Gelutt x Kannan), werd opvallend genoeg goedgekeurd als dressuurhengst.

Bij de dressuurhengsten werden er onder andere drie zonen van De Niro goedgekeurd (waarvan een premiehengst), twee van Ampere (waarvan een premiehengst) en bij de springhengsten werden er van Cellestial en Cascadello I twee zonen goedgekeurd.

Volledige lijst dressuur

Volledige lijst springen

 

Glasgow van VDL Stud goedgekeurd

Op de Mecklenburger keuring is cat.nr 52 (v. Glasgow van ’t Merelsnest) van de VDL Stud samen met zestien andere springhengsten goedgekeurd. Drie springhengsten kregen een premie: cat.nr 37 (v. Cellestial), de eerder voor de Holsteiner keuring afgemelde cat.nr 43 (v. Comme il faut) en cat.nr 79 (v. Mr Blue) Vanavond komen de zeven (drie springen/vier dressuur) premiehengsten nog een keer terug in de ring voor de plaatsing.

Cat.nr 52 (v. Glasgow van ’t Merelsnest) uit de fokkerij van Peter Rinkes:

In totaal zijn er dus zeventien spring- en 21 dressuurhengsten toegevoegd aan de Mecklenburger fokkerij. Cellestial kreeg twee fijne zonen goedgekeurd, waarvan cat.nr 75 (mv. Prinz Oldenburg) applaus van het publiek kreeg voor zijn sprongen. Hij werd niet uitgenodigd voor de kampioenskeuring omdat hij driejarig is.

Wel een uitnodiging kregen de onderstaande hengsten en cat.nr 79 Orlando van de Fruitkof (Mr. Blue x Clinton), waarvan geen video beschikbaar is.

Drie hengsten van Joop van Uytert zijn vanmorgen goedgekeurd op de Mecklenburger keuring in Redefin: cat.nr 67 (Bordeaux x Jazz), cat.nr 73 (Sir Donnerhall I x Fürst Romancier) en cat.nr 74 (Glock’s Zonik x Diamond Hit). Die laatste mag vanavond nog een keer terugkomen in de ring, hij werd geprimeerd. In totaal werden er vanmorgen 21 dressuurhengsten goedgekeurd, daarvan kregen er vier een premie. Het gaat om cat.nr 6 De Niro x Sir Donnerhall I, cat.nr 7 Diamond Hit uit de KWPN-merrie Boomerang D (v. Johnson), cat.nr 66 Ampere x Lord Sinclair I en de reeds genoemde Glock’s Zonik van Joop van Uytert en Paul Schockemöhle.

Cat.nr 67 Bordeaux x Jazz:

Cat.nr 6 De Niro x Sir Donnerhall I:

Klik hier voor de livestream van ClipmyHorse.tv

Klik hier voor de dressuurhengsten

Klik hier voor de springhengsten

Klik hier voor de bijschrijvingen (met de vijf hengsten van Joop van Uytert)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.