HK Mecklenburg: Zirocco Blue VDL levert reservekampioen

Cat.nr 82 (Zirocco Blue VDL x Clearway)

Net zoals bij de dressuurhengsten (lees hier meer) werd er vanmiddag royaal goedgekeurd op de Mecklenburger hengstenkeuring in Redefin. Slechts 9 van de 31 hengsten werden afgewezen. Van de 22 goedgekeurde hengsten werden er vier geprimeerd, waaronder een opvallende Holsteiner bijschrijving. Cat.nr 82 Zirocco Blue VDL x Clearway x Coriano, die uiteindelijk werd gekroond tot reservekampioen, sprong de pannen van het dak. 

De kampioen was voor Heinrich Ramsbrock, eerder de hofleverancier van Westfalen, die dit jaar met een groot aantal van zijn hengsten uitweek naar Mecklenburg. Deze hengst, cat.nr 58 (Cornet Obolensky x Coronino x Weinberg) won het op type van de Zirocco Blue VDL, maar moest qua vrijspringen zijn meerdere misschien wel erkennen in de reservekampioen. Het Mecklenburger stamboek vond dat bij deze hengst alles bij elkaar kwam en Ramsbrock kreeg meteen een mooi welkomstgeschenk.

Cornet van Tebbel

Een derde premiehengst is ook een bijschrijving: cat.nr 80 (Cornet Obolensky x Pilot x Polydor). De hengst waarover René Tebbel ruzie schopte met het Westfaalse stamboek. In Westfalen werd de hengst van Tebbel niet toegelaten tot de hoofdkeuring tot grote ergernis van Tebbel, die op zijn site een bericht online zette over deze gang van zaken (lees hier meer). De vierde premiehengst is een directe zoon van Darco, cat.nr 61 (mv. Lavall II).

Back to the 80’s

De Darco was niet de enige ‘back to the 80’s’-hengst. De beste springpaardenvererver ter wereld, For Pleasure (geboren 1986), kreeg ook nog een directe zoon goedgekeurd. Brigitte Zillig stelde deze cat.nr 64 (mv. Clay) voor, die veel indruk maakte met zijn sprongen.

Twee keer Zirocco Blue, een keer Zapatero

Naast de premiehengst kreeg Zirocco Blue VDL nog een zoon goedgekeurd. Het gaat hier om cat.nr 73 (mv. Canturano), een Nederlandse inzending van de VDL Stud uit de fokkerij van E. Reyrink. Ook Zapatero VDL kreeg een zoon goedgekeurd: cat.nr 72 (mv. Casall) van fokker en eigenaar Heinrich Ramsbrock.

Goedgekeurde springhengsten

Cat.nr 43 (Calcio x Carlucci)
Cat.nr 45 (Canturat x Caretino)
Cat.nr 46 (Canturat x Last Liberty)
Cat.nr 47 (Casall x Canturo)
Cat.nr 48 (Casallco x Balou du Rouet)
Cat.nr 50 (Casiro x Con Capitol)
Cat.nr 51 (Cellestial x Corrado I)
Cat.nr 54 (Cola Zero x Heraldik xx)
Cat.nr 55 (Come and Fly x Frühlingsbote)
Cat.nr 56 (Comme il faut x Cassini I)
Cat.nr 58 (Cornet Obolensky x Coronino) Kampioen
Cat.nr 61 (Darco x Lavall II) Premiehengst
Cat.nr 62 (Diamant de Semilly x Cento)
Cat.nr 64 (For Pleasure x Clay)
Cat.nr 69 (Stakkato Gold x Silvio I)
Cat.nr 71 (Stolzenberg x Calypso II)
Cat.nr 72 (Zapatero VDL x Casall)
Cat.nr 73 (Zirocco Blue VDL x Canturano)
Cat.nr 79 (Cornet Obolensky x Balou du Rouet)
Cat.nr 80 (Cornet Obolensky x Pilot) Premiehengst
Cat.nr 81 (Los Angeles x Senna Z)
Cat.nr 82 (Zirocco Blue VDL x Clearway) Reservekampioen

Handige links

Klik hier voor de dressuurhengsten en hier voor de springhengsten
Klik hier voor de collectie op HorseTelex
Klik hier voor de catalogus
Klik hier voor de livestream op ClipMyHorse.tv
Klik hier voor het programma

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.