Ga naar hoofdinhoud

HK Oldenburg: Fürstenball levert kampioen en reservekampioen

Fürst Fabrice (Fürstenball x Sandro Hit) - Foto: still livestream Oldenburger Verband

Fürstenball, zelf in 2008 kampioenshengst in Oldenburg en vader van de kampioen van 2012, Follow Me, blijft de lieveling van de Oldenburger hengstenkeuringscommissie. Hij levert dit jaar zowel de kampioen als de reservekampioen op de Oldenburger keuring. De jury zette de prachtig gemodelleerde cat.nr 65 (mv. Sandro Hit) boven de moderne en beter bewegende cat.nr 64 (mv. Quattro). 

Gisteren viel al op dat de Oldenburger hengstenkeuringscommissie de Fürstenball-nafok graag ziet en vandaag werden de twee Fürstenball-zonen ook boven de – qua bloedspreiding – zeer interessant gefokte cat.nr 38 (Ampere x Lorentin I x Carthago x Königspark xx) gezet.

Niet geplaatst

De andere vier premiehengsten werden niet geplaatst. Dat waren de Nederlandse inzending cat.nr 77 (Vivaldi x Donnerschwee) van Eugène Reesink en Johan Ifversen, de Belgische inzendingen cat.nr 35 (Ampere x Royal Diamond) van fokkerij Klaverhof, cat.nr 58 (For Romance x Dormello) van Patrick D’Eer en Marco Pundsack (QC Stables) en cat.nr 44 (Danciano x Sandro Hit).

Allemaal in de veiling

Een aantal zeer opvallende hengsten viel buiten de boot, vanwege het niet-Oldenburgs geregistreerd zijn. Premies zijn voorbehouden aan Oldenburger hengsten. Ook is het opvallend dat alle premiehengsten worden geveild. Zo kreeg onder andere cat.nr 55 (Follow Me x Lauries Crusador xx x Donnerhall) geen premie, terwijl hij zeker tot de betere hengsten van de jaargang behoort. Hij werd door eigenaar Dressurpferde Leistungszentrum Lodbergen niet in de veiling gebracht.

Cat.nr 65 (Fürstenball x Sandro Hit), kampioen:

Cat.nr 64 (Fürstenball x Quattro B), reservekampioen:

Cat.nr 38 (Ampère x Lorentin I):

Klik hier voor de dressuurcollectie (met foto’s en video’s)
Klik hier voor de collectie op HorseTelex.nl

Lees ook:

HK Oldenburg: Vivaldi-zoon van Reesink geprimeerd
HK Oldenburg: 25 hengsten goedgekeurd
HK Oldenburg: veelbelovende dressuurjaargang
HK Oldenburg: Bekijk hier de Nederlandse inzendingen

47 dressuurhengsten naar Oldenburger keuring
Follow Me uit volle zus Jack Sparrow naar Oldenburger keuring
Vier Ampères naar Oldenburger keuring
Oranje feestje op Oldenburger keuring

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook