Ga naar hoofdinhoud

HK Oldenburg: Veelbelovende dressuurjaargang

Update
Cat.nr 78 (Blue Hors Zack x Sandro Hit) - Foto: Oldenburger Verband e.V.
Op de Oldenburger keuring in Vechta dient zich een veelbelovende dressuurjaargang aan. Net zoals op de Hannoveraanse keuring in Verden waren sprongen er vandaag op de straat en aan de longeerlijn een aantal hengsten met een Nederlandse bloedvoering uit. De in Denemarken gefokte cat.nr 78 (Blue Hors Zack x Sandro Hit) en cat.nr 38 (Ampère x Lorentin I) lieten zich voortreffelijk zien.

Cat.nr 38 heeft in Alsandair al een goedgekeurde volle broer en is qua bloedspreiding zeer interessant voor Oldenburg. Dat geldt ook voor cat.nr 51 (Escolar x Contender x Coriander), een van de publiekslievelingen van vandaag. Hij komt niet in aanmerking voor een premie omdat hij Westfaals geregistreerd is. Gestüt Sprehe stelt de hengst voor en brengt hem niet in de veiling. Voormalig Bundeskampioen Escolar presenteert dit jaar zijn eerste jaargang en kreeg vorige week in Mecklenburg zijn eerste zoon goedgekeurd.

 

Niet in de veiling

De vierde zeer opvallende hengst is cat.nr 55 uit de eerste jaargang van keuringskampioen Follow Me. Hij komt uit een moeder van Lauries Crusador xx x Donnerhall. Hij wordt voorgesteld door Dressurpferdeleistungszentrum Lodbergen en komt niet in de veiling.

Eugène Reesink heeft zijn niet-spectaculaire, maar wel zeer bruikbare cat.nr 45 (De Niro x Sandro Hit) voor de keuring uit al verkocht aan Madeleine Winter-Schulze, werd vandaag in Vechta duidelijk.

Een springhengst en vier dressuurhengsten afwezig

Van de 33 springhengsten is er een afwezig, cat.nr 11 (v. Cascadello I). Bij de dressuurhengsten verschenen er vier hengsten niet, waarvan twee Nederlandse inzendingen. Het gaat om cat.nr 47 (Desperado x Nourejev) van Ad Valk, cat.nr 52 (Fantastic x Rubin Cortes), cat.nr 54 (Fellini x Florencio) van Stal Witte en De Dalhoeve en cat.nr 56 (Follow Me uit volle zus Jack Sparrow).

De keuring wordt morgen vervolgd met het vrijspringen en vrijbewegen, klik hier voor de livestream van het Oldenburger Verband.

Klik hier voor de dressuurcollectie (met foto’s en video’s)
Klik hier voor de springcollectie (met foto’s en video’s)
Klik hier voor de collectie op HorseTelex.nl

De presentatie op de straat (afspeellijst met alle hengsten):

De presentatie aan de longeerlijn (afspeellijst met alle hengsten):

Keuring kleurt Oranje

De keuring kleurt Oranje dit jaar met maar liefst negen Nederlandse inzendingen bij de dressuurhengsten, vier Nederlandse fokproducten en een hengst van familie Van Straaten bij de springhengsten.

45 dressuurhengsten staan in het boekje van de Oldenburger keuring. Ampere en Fürstenball zijn topleveranciers, zij kregen elk vier zonen doorverwezen. De KWPN-gefokte Bretton Woods, Desperado, Grey Flanell (eerste jaargang), Vivaldi en Blue Hors Zack kregen elk twee zonen doorverwezen. BordeauxTotilas en Lord Leatherdale hebben elk een zoon op de keuring.

De Nederlandse inzendingen zijn: 
Cat.nr 45 (De Niro x Sandro Hit) – eigenaar: Eugène Reesink
Cat.nr 47 (Desperado x Nourejev) – eigenaar: Ad Valk (afwezig)
Cat.nr 48 (Desperado x Fidertanz) – eigenaar: Ad Valk en Piet Kuypers
Cat.nr 54 (Fellini x Florencio I) – eigenaar: De Dalhoeve en D. Witte (afwezig)
Cat.nr 59 (For Romance x Jazz) – eigenaar: L. Hogervorst
Cat.nr 70 (Lord Leatherdale x Metall) – eigenaar: Gert-Jan van Olst
Cat.nr 76 (Vivaldi x Uphill) – eigenaar: Eugène Reesink
Cat.nr 77 (Vivaldi x Donnerschweee) – eigenaar: Eugène Reesink en Johan Ifversen
Cat.nr 79 (Zack x Münchhausen) – eigenaar: Stal Poppelaars

OS: Vier Nederlandse fokproducten en hengst van Van Straaten

Eén springhengst van een Nederlandse eigenaar komt op de keuring. Familie van Straaten stelt cat.nr 28 (Chaman x Contender) voor. Deze hengst werd op de Veulenveiling Prinsjesdag in 2014 voor 5.000 euro aangeschaft door Van Straaten.

Ook staat er een aantal in Nederland gefokte paarden in het boekje: de door familie Florijn uit Geesteren gefokte cat.nr 1 (Air Jordan x Contendro I, veulenveiling Prinsjesdag 15.000 euro), de door H.G. van Wijlick uit Tegelen gefokte cat.nr 12 (Cascadello x Balou du Rouet), de door Anton Vullers gefokte cat.nr 30 (Quaprice x Indoctro) en de door B. van Spijkeren uit Epe gefokte cat.nr 32 (Zambesi TN x Canturano).

Daarnaast werden zonen van Kannan (2), Zinedine en Douglas VDL toegelaten. Ook werd onder andere een Darco uit de moeder van Fit for Fun van Luciana Diniz toegelaten.

Programma en handige links

De keuring begint op donderdag om 13.00 uur met de presentatie op de straat, gevolgd door het longeren om 16.00 uur. Vrijdag staat vanaf 9 uur het vrijbewegen en -springen voor de springhengsten om 9.00 uur op het programma. Om 14.00 uur betreden de springhengsten de baan. Zaterdag wordt de keuring afgesloten met de primering, de veiling en de Althengstparade, waar onder andere Vivaldi, zijn zoon Desperado en diens zonen Ibiza en Dettori in de baan komen. Klik hier voor het volledige programma.

Klik hier voor de livestream 

Klik hier voor de dressuurcollectie (met foto’s en video’s)
Klik hier voor de springcollectie (met foto’s en video’s)
Klik hier voor de collectie op HorseTelex.nl

Lees ook:

HK OS: Vier Nederlandse fokproducten en een hengst van Van Straaten
HK Oldenburg: Bekijk hier de Nederlandse inzendingen
47 dressuurhengsten naar Oldenburger keuring
Follow Me uit volle zus Jack Sparrow naar Oldenburger keuring
Vier Ampères naar Oldenburger keuring
Oranje feestje op Oldenburger keuring
Voorselectie OS: 36 hengsten toegelaten

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.