Ga naar hoofdinhoud

HK OS: Kampioen van Casallco

Update
Cat.nr 7 (Casallco x Calido I) - Foto: Oldenburger Verband e.V.
De puur Holsteins gefokte OS-hengst cat.nr 7 (Casallco x Calido I x Corofino), halfbroer van het 1,60m-paard Cloud Nine, is uitgeroepen tot OS-kampioen 2017. De schimmelhengst werd door fokkerijleider dr. Wolfgang Schulze Schleppinghof beschreven als een hengst die zich na de voorselectie nog zeer goed doorontwikkeld heeft, over een modern sportlijf beschikt en goed werk deed aan de longe en over het hout. De reservetitels gingen naar zonen van BWP'er Toulon en KWPN'er Kannan. 

Over de reservekampioen Cat.nr 35 (Toulon x Argentinus) zei Schleppinghof dat de hengst veel wegheeft van moedersvader Argentinus en dat hij veel vermogen toonde. De als derde geplaatste cat.nr 25 (Kannan x Casall) scoorde bij de hengstenkeuringscommissie direct op de eerste dag al veel punten met zijn voortreffelijke werk aan de longe. Deze Kannan was een van de drie goedgekeurde Kannans.

Vier hengsten op plaats 4

De overige vier premiehengsten deelden de vierde plaats: cat.nr 2 Balou du Rouet x Silvio I),  cat.nr 8 (Cascadello I x Cassini II), cat.nr 17 (Cornet Obolensky x Diarado) en cat.nr 29 (Quickly de Kreisker x Numero Uno) van de VDL Stud.

22 hengsten goedgekeurd, Quickly de Kreisker van VDL geprimeerd

De hengstenkeuringscommissie van Oldenburg-International (OS) heeft uit een jaargang goede springers 22 hengsten aan de stapel toegevoegd. Kannan kreeg er in een klap drie goedgekeurde hengsten bij in Vechta en Toulon, Stakkato Gold en Cornet Obolensky twee. Zeven hengsten werden geprimeerd, daaronder het Nederlandse springkanon cat.nr 29 (v. Quickly de Kreisker uit directe stam Carthago) van de VDL Stud.

Ter dekking bij Völz

De door Bennie Wezenberg gefokte en Westfaals geregistreerde cat.nr 29 (Quickly de Kreisker x Numero Uno x de volle zus van Carthago) van de VDL Stud behoorde tot een van de opvallendste springers. Van de Lageweg, die de hengst niet laat veilen in Vechta, laat weten dat de hengst komend jaar ter dekking komt bij Hengstenstation Völz en dat hij dit jaar niet wordt voorgesteld bij het KWPN.

Zeven premiehengsten

Naast cat.nr 29 werden ook cat.nr 2 Balou du Rouet x Silvio I), cat.nr 7 (Casallco x Calido I), cat.nr 8 (Cascadello I x Cassini II), cat.nr 17 (Cornet Obolensky x Diarado), cat.nr 25 (Kannan x Casall) en cat.nr 35 (Toulon x Argentinus) geprimeerd. Uit de keuroordelen en de keuze voor premiehengst blijkt dat Oldenburg-International het exterieur bij de springpaarden ook nog zwaar laat meewegen. Hengsten die (ernstig) tekortkomen in model vonden geen genade in de ogen van de jury.

Drie keer Kannan

Alle drie de voorgestelde zonen van Kannan werden vanmorgen goedgekeurd. Kannan liet royale paarden zien met veel kwaliteit.  Daaronder ook de Nederlandse inzending cat.nr 26 (Kannan x Chin Chin). Deze SBS-geregistreerde hengst is van fokkers Joeri Stevens en G. de Sloover. Ook de door A. Verhagen uit Schijndel gefokte cat.nr 23 (Falaise de Muze x Ulisha Bella v. Manhattan) van Antonius Schulze Averdiek en de door Gebr. Lohuis uit Nijverdal gefokte cat.nr 36 (Vagabond de la Pomme x Donnalina v. Indoctro) van Gerd Sosath werden vanmorgen goedgekeurd. Die laatste werd als veulen voor 11.000 euro geveild op de Prinsjesdagveiling 2015.

Voor de vijfde Nederlandse inzending, cat.nr 22 Krombacher VHS (Douglas VDL x Chin Chin) van fokker Verhagen Horse Service, viel het doek.

Cat.nr 23 (Falaise de Muze x Manhattan):

Cat.nr 26 (Kannan x Chin Chin):

Goedgekeurde hengsten Oldenburg-International

Cat.nr 1 (Action-Breaker x Argentinus)
Cat.nr 2 (Balou du Rouet x Silvio I) – premie
Cat.nr 3 (Bubalu VDL x Cassiano)
Cat.nr 7 (Casallco x Calido I) – premie
Cat.nr 8 (Cascadello I x Cassini II) – premie
Cat.nr 11 (Chaccato x Carthago)
Cat.nr 12 (Christian x Lincolm L)
Cat.nr 15 (Comme il faut x Carrico)
Cat.nr 17 (Cornet Obolensky x Diarado) – premie
Cat.nr 18 (Cornet Obolensky x Diamant de Semilly)
Cat.nr 20 (Coupie x Catall)
Cat.nr 23 (Falaise de Muze x Manhattan)
Cat.nr 22 (Kannan x Caretano Z)
Cat.nr 25 (Kannan x Casall) – premie
Cat.nr 26 (Kannan x Chin Chin)
Cat.nr 29 (Quickly de Kreisker x Numero Uno) – premie
Cat.nr 31 (Quidamus x Stakkato)
Cat.nr 32 (Stakkato Gold x Canturano)
Cat.nr 33 (Stakkato Gold x Ignam)
Cat.nr 34 (Toulon x Canturo)
Cat.nr 35 (Toulon x Argentinus) – premie
Cat.nr 36 (Vagabond de la Pomme x Indoctro)

Handige links

Volledige uitslag
Video’s van de keuring
Collectie (met video’s)
Collectie op HorseTelex

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.