Ga naar hoofdinhoud

HK SF: Numero Uno zoon kampioen bij de tweejarigen

Update
Eyecatcher du Borget (v. Numero Uno) - Foto: Facebook Stud-Book Selle Français

Eyecatcher du Borget (Numero Uno x Quick Star) is uitgeroepen tot kampioen van de keuring bij de tweejarigen. De hengst die nauw verwant is aan Rahotep de Toscane (v. Quidam de Revel) scoorde niet het hoogste op het vrijspringen (15,44 punten), maar is een complete hengst en kreeg de kampioensjerp omgehangen mede dankzij zijn model (16,7 punten) en goede bewegingen (15,55 punten). 

Eyecatcher du Borget komt uit de moederlijn van Dollar du Murier en Pegase du Murier en zijn moeder is een halfzus van het gouden Olympiade-paard Rahotep de Toscane van Phillippe Rozier.

De twee voorgestelde tweejarige zonen van Numero Uno zijn allebei goedgekeurd op de Franse hengstenkeuring in Saint-Lô. Naast cat.nr 236 Eyecatcher du Borget (mv. Quick Star) was dat cat.nr 237 Eiffel Ixe (mv. Voltaire), die op de eerste dag 15,75 punten verdiende bij het vrijspringen.

Ook een zoon van Kannan kreeg een SF-dekbrevet. Deze cat.nr 242 Elkando de Couepeur (Kannan x Corrado) hoorde gisteren bij de betere paarden met een score van 16,06 bij het vrijspringen. Ook de vrijspringtoppers Estuyla d’Auzay (v. Tycoon d’Argences) en Eclair de Rouhet (v. Cardero) werden goedgekeurd. Zij kregen op de eerste dag 16,88 punten.

Klik hier voor het verslag van de eerste dag.

Klik hier voor de volledige lijst.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Stud-Book Selle Français

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook