Ga naar hoofdinhoud

HK SF: Numero Uno zoon kampioen bij de tweejarigen

Update
Eyecatcher du Borget (v. Numero Uno) - Foto: Facebook Stud-Book Selle Français
Eyecatcher du Borget (Numero Uno x Quick Star) is uitgeroepen tot kampioen van de keuring bij de tweejarigen. De hengst die nauw verwant is aan Rahotep de Toscane (v. Quidam de Revel) scoorde niet het hoogste op het vrijspringen (15,44 punten), maar is een complete hengst en kreeg de kampioensjerp omgehangen mede dankzij zijn model (16,7 punten) en goede bewegingen (15,55 punten). 

Eyecatcher du Borget komt uit de moederlijn van Dollar du Murier en Pegase du Murier en zijn moeder is een halfzus van het gouden Olympiade-paard Rahotep de Toscane van Phillippe Rozier.

De twee voorgestelde tweejarige zonen van Numero Uno zijn allebei goedgekeurd op de Franse hengstenkeuring in Saint-Lô. Naast cat.nr 236 Eyecatcher du Borget (mv. Quick Star) was dat cat.nr 237 Eiffel Ixe (mv. Voltaire), die op de eerste dag 15,75 punten verdiende bij het vrijspringen.

Ook een zoon van Kannan kreeg een SF-dekbrevet. Deze cat.nr 242 Elkando de Couepeur (Kannan x Corrado) hoorde gisteren bij de betere paarden met een score van 16,06 bij het vrijspringen. Ook de vrijspringtoppers Estuyla d’Auzay (v. Tycoon d’Argences) en Eclair de Rouhet (v. Cardero) werden goedgekeurd. Zij kregen op de eerste dag 16,88 punten.

Klik hier voor het verslag van de eerste dag.

Klik hier voor de volledige lijst.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Stud-Book Selle Français

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.