Ga naar hoofdinhoud

HK Westfalen: Knallende afsluiting met Kannan x Verdi

Update II
Cat.nr 64 (Kannan x Verdi x Cornet Obolensky) - Foto: still ClipMyHorse.tv
Net zoals bij de dressuurhengsten was het de laatste groep die voor het meeste spektakel zorgde. De eerste hengst in de groep, cat.nr 64 (Kannan x Verdi x Cornet Obolensky), sprong boven de staanders uit. Cat.nr 70 (Zinedine x Cassini II) sprong lang niet zo goed als op de voorselectie en dat kostte hem een dekbrevet. 

Met de goed springende Dantos HBC en de Kannan zijn twee KWPN’ers verantwoordelijk voor twee van de betere springpaarden op de Westfaalse keuring. Al met al kan er gesteld worden dat de jaargang 2016 zowel bij de dressuur- als de springpaarden een goede is. Bij de springhengsten kan wel opgemerkt worden dat er wat teveel geoefend was thuis en de hengsten wat angstig waren geworden op de sprong.

Bij de betere springpaarden moeten ook de Comme il faut uit de eerste groep genoemd worden en in de laatste ring maakte ook cat.nr 66 (Stakkato Gold x Con Capitol) een goede indruk op de sprong.

Veertien springhengsten

In totaal werden er veertien springhengsten goedgekeurd vandaag. In de laatste groep kreeg niet alleen de Zinedine de deksel op de neus, maar ook cat.nr 67 (Verdi x Heartbreaker). Hij is wel opgegeven voor de KWPN hengstenkeuring, dus heeft nog een kans.

De tweede Zinedine in de laatste ring was niet fit en werd de baan uitgestuurd.

Goedgekeurde hengsten ring 9:

cat.nr 64 (Kannan x Verdi)
cat.nr 66 (Stakkato Gold x Con Capitol)

Goede springhengst van Pilothago TN

De derde springgroep overtuigde, met uitzondering van cat.nr 65 (v. Pilothago TN), iets minder dan de C-hengsten die daarvoor in de baan kwamen. Er was boegeroep bij de goedkeuring van cat.nr 62 (v. Etoulon VDL).  De keuring is live te volgen via ClipMyHorse.tv.

Ook cat.nr 61 (v. Don Diarado) toonde veel gummi en lichaamsgebruik. Verder werden een overdreven springende zoon van Diamant de Semilly (cat.nr 59) en de hele mooie Kannan-zoon cat.nr 63.

Goedgekeurde hengsten ring 8:
Cat.nr 59 (Diamant de Semilly x Cornet Obolensky)
Cat.nr 61 (Don Diarado x Corrado II)
Cat.nr 62 (Etoulon VDL x Sheraton VDL)
Cat.nr 63 (Kannan x Contendro I)
Cat.nr 65 (Pilothago TN x Lux)

Cornet Obolensky overtuigd rondom

Met een sterke opening van Comme il faut, een goede zoon van Cornado NRW en een opvallende directe zoon van Cornet Obolensky overtuigd het paradepaard van de Westfaalse fokkerij rondom. De beste springhengst in de tweede ring is van Nederlandse makelij: cat.nr 57 (Dantos HBC x Veron) uit de fokkerij van J. Veurink uit Loozen.  In de tweede springring werden de zeer goed springende cat.nr 54 (Cornet Obolensky x Balou du Rouet) en de mooie, maar minder springende cat.nr 55 (Cornet Obolensky x Lordanos) uit de fokkerij van de familie Hassmann goedgekeurd.

Beste springhengst van Dantos

Dantos HBC leverde vorig jaar met Deep Impact al de reservekampioen van de Westfaalse keuring en ook de Dantos van dit jaar is een zeer goede hengst, die zonder twijfel in aanmerking komt voor een premie. Hij komt waarschijnlijk beschikbaar bij het Landgestüt Warendorf, via het station van Mathieu Beckmann.

Deze cat.nr 57 werd als veulen aangekocht door Mathieu Beckmann, die de laatste jaren veel in Nederland onderweg is. Deze week in Paardenkrant-Horses.nl – nu al online beschikbaar – een interview met Beckmann.

Goedgekeurde hengsten ring 7:

cat.nr 54 (Cornet Obolensky x Balou du Rouet)
cat.nr 55 (Cornet Obolensky x Lordanos)
cat.nr 56 (Cristallo II x Lancer III)
cat.nr 57 (Dantos HBC x Veron)

Comme il faut opent springcollectie sterk

In de eerste groep was het direct de tweede springhengst, cat.nr 49 (Comme il faut x Captain Fire), die het behoudende Westfaalse publiek een applaus ontlokte. Hij werd goedgekeurd, net zoals zijn halfbroer cat.nr 50 (mv. Cassini I), die ook veel vermogen en gemak op de sprong toonde.

Van Cordess, die net zoals Cornet Obolenksy is gefokt volgens het succesrecept Clinton x Heartbreaker, werd de enige voorgestelde zoon niet goedgekeurd.

Cornado NRW

Van Cornado NRW, die op de Olympische Spelen in Rio net voor de landenwedstrijd teruggetrokken werd omdat hij zich had geblesseerd, zat een hengst in de eerste ring. Deze cat.nr 52 (mv. Cassini II) kreeg ook een applaus van het publiek voor zijn verrichtingen, hij toonde veel afdruk maar verkantelde iets op de sprong.

Goedgekeurde hengsten ring 6:
cat.nr 49 (Comme il faut x Captain Fire)
cat.nr 50 (Comme il faut x Cassini I)
cat.nr 52 (Cornado x Cassini II)

Lees hier het verslag van de dressuurhengsten. 

Nederlandse inzendingen

Bij de springhengsten zijn er geen hengsten van Nederlandse eigenaren, maar wel drie hengsten van Nederlandse fokkers. Het gaat om cat.nr 57 (Dantos HBC x Veron) die werd geboren bij J. Veurink uit Loozen, de door E. Vriend uit Ruinen gefokte cat.nr 62 (Etoulon VDL x Sheraton) en de door G.M. Spronk uit ‘s-Heerenberg gefokte cat.nr 67 (Verdi TN x Heartbreaker).

Bekijk hier video’s van de Nederlandse inzendingen

Programma en handige links

De keuring begint vandaag (21 november) om 11.30 uur met de presentatie op de straat, gevolgd door het vrijbewegen van de springhengsten (14.00 uur) en het longeren van de dressuurhengsten (16.30 uur). Op 22 november wordt de keuring vervolgd met het vrijbewegen en -springen van de dressuurhengste (9.00 uur) en de springhengsten worden vanaf 15.30 uur beoordeeld. Aansluitend aan elke ring wordt bekend gemaakt welke hengsten worden goedgekeurd. De keuring wordt woensdag afgesloten met het plaatsen van de premiehengsten en de veiling. Klik hier voor het programma en de indeling.

Livestream ClipMyHorse.tv

Klik hier voor de collectie(met video’s)
Online catalogus
Klik hier voor de collectie op HorseTelex.nl

Trailer:

Lees ook:
HK Westfalen: Collectie met video’s online
Westfalen kleurt Oranje op hengstenkeuring

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.