Ga naar hoofdinhoud

Vitalis-zoon van Eugene Reesink kampioen in Westfalen

Update II
Cat.nr 43 Valverde (Vitalis x Ampère) - Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Rick Helmink
De Nederlandse inzending cat.nr 43 Valverde (Vitalis x Ampère) van fokker Eugène Reesink en mede-eigenaar Andreas Helgstrand is op de hengstenkeuring in Westfalen uitgeroepen tot kampioen van de dressuurhengsten. Zack-zoon cat.nr 44 werd reservekampioen. De tweede reservetitel van Bretton Woods-zoon cat.nr 4 maakte het Nederlandse feestje in Münster-Handorf compleet.

Vanochtend werden acht dressuurhengsten geprimeerd. De drie hengsten die vervolgens voor de kampioensring werden aangewezen hebben met Vitalis, Zack en Bretton Woods allemaal een Nederlandse vader.

Cat.nr 43 Valverde (Vitalis x Ampère) van fokker Eugène Reesink en mede-eigenaar Andreas Helgstrand was vanaf de eerste dag duidelijk het beste paard. Met het uitroepen tot kampioen van een hengst die niet in de veiling komt, heeft de Westfaalse hengstenkeuringscommissie niet voor de commercie gekozen. Reesink liet weten dat de Vitalis-zoon waarschijnlijk ook naar de KWPN-keuring komt.

Premiehengsten

Ook de geprimeerde cat.nr 4 (Bretton Woods x Fürst Piccolo) heeft Nederlandse invloed. Deze zoon van Bretton Woods komt uit de moeder van de reservekampioen van de Westfaalse keuring in 2011, Quotenkönig en de premiehengst Dahlhoff (keuring 2012).

Van een andere KWPN-hengst in buitenlandse dienst Don Juan de Hus werd cat.nr 11 (Don Juan de Hus x De Niro) met een premie onderscheiden.

Uit de eerste jaargang van de Deens en Duits goedgekeurde KWPN’er First Choice (Jazz x Negro) werd cat.nr 16 (First Choice x Blue Hors Romanov) van stoeterij Blue Hors geprimeerd. De hengst werd geboren bij Inge Bastian, de fokster van Weihegold OLD, en komt uit de stam van Don Schufro.

Het fokproduct van Nel ten Heuvel uit Fluitenberg – cat.nr 42 (Van Vivaldi x Fidermark) – werd geprimeerd. De hengst is correct, lang gelijnd en beschikt over drie goede gangen. Hij vertrekt naar het Landgestüt.

De eveneens door Nel ten Heuvel gefokte cat.nr 40 (Sorento x Belissimo M) werd niet geprimeerd en op de keuring onderhands verkocht aan stoeterij Blue Hors.

Van voormalig KWPN-keuringskampioen Blue Hors Zack werd cat.nr 44 (Zack x Don Schufro) geprimeerd.

Uit de eerste jaargang van Escolar ontving cat.nr 15 (Escolar x Lauries Crusador xx) een premie. Hij is met de volbloed Lauries Crusador aan moederszijde interessant gefokt en – net als cat.nr 40 – onderhands verkocht aan Blue Hors.

De primering was over het algemeen goed te volgen. Enige uitschieter was cat.nr 25 (Fürst Romancier x Rock Forever) die over weinig kwaliteit beschikt. Zijn volledig Westfaalse moederlijn werkte in zijn voordeel.

Video van cat.nr 43 Valverde (Vitalis x Ampère):

Lees ook:
620.000 euro voor springkampioen
Kannan-zoon uitgeroepen tot kampioen 
Goede dressuurjaargang met hoogtepunt in laatste ring
Knallende afsluiting met Kannan x Verdi
Venijn zit in de staart

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.