Ga naar hoofdinhoud

HK Zangersheide: nog 25 hengsten in de race

Foto: Zangersheide
Bijna 70 twee- en driejarige hengsten maakten hun opwachting op de Zangersheide keuring in Lanaken. De hengstenkeuringscommissie zette flink het mes in die collectie. 25 hengsten mogen morgen nogmaals in de ring verschijnen, daaronder vijf KWPN-hengsten. 

13 van de 25 hengsten die morgen nogmaals hun kunnen mogen tonen bij het vrijspringen zijn Z-geregistreerd. Daaronder twee zonen van Asca Z: Amadeo van ’t Vossenhof Z (mv. Carthago Z) en Astano Z (mv. Caretano Z). De laatste is van Stoeterij Zangersheide zelf.

Dat geldt ook voor de twee doorverwezen zonen van Comme Il Faut-zoon Comilfo Plus Z: Conradoc Proosthof Z (mv. Cicero Z) en Copycat Z (mv. Caretano Z).

Balou du Rouet (v. Baloubet du Rouet) kreeg ook twee zonen doorverwezen: Bamako (mv. Contender) en Be the Freak JT Z (mv. Carthago Z).

Nederlandse hengsten

De vijf KWPN-hengsten die goed genoeg waren voor de tweede ronde zijn de KWPN-aangewezen hengst Ivano (Falaise de Muze x Manhattan) van Egbert Schep, Intro HK (Dallas VDL x Voltaire) van de Duitse familie Thoenes uit Uedem, Impian D (Bubalu x Lux Z) van H.K. van Doorn uit Lunteren, I’m Special Gold B (I’m Special de Muze x Lupicor) van Stal Bakker-Frederiks en MT Stables uit Tollebeek en Icarus V (Biscayo x Caretino) van Rinus Blom uit Etten-Leur.

De OS-geregistreerde Coeur de Papillon (Conthargos x Sir Shutterfly) staat op naam van Kuyten Horses BV uit Laren. Een Nederlands tintje heeft ook een Holsteins geregistreerde Diamant de Semilly-zoon. Hij verscheen in de keuringsring onder de naam Dubbeldam.

Halfbroers Conrad de Hus

De halfbroers van de Grand Prix-springhengst Conrad de Hus doen het goed in Lanaken dit weekend. Balzac de Hus (v. Baloubet du Rouet) was gisteravond het duurste veulen van de Z-veulenveiling met 60.000 euro en zijn halfbroer Elvis de Hus (v. Eldorado de Hus) behoort tot het gezelschap van 25 doorverwezen hengsten. Moeder Minne I (Locato I x Sacramento Song xx) wordt door Xavier Marie van Haras fanatiek ingezet voor de fokkerij – klik hier voor haar nakomelingen.

Oudere hengsten

De oudere hengsten verschijnen morgen voor het eerst in de ring voor een parcours onder hun ruiter. Klik hier voor de startlijst.

Klik hier voor de catalogus.

De volledige lijst met de 25 doorverwezen hengsten is te vinden op galop.be (in de bijlage).

Ivano (ex. Irvan, v. Falaise de Muze):

Coeur de Papillon (v. Conthargos):

Elvis de Hus (v. Eldorado de Hus):

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Galop.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook