Ga naar hoofdinhoud

HK Zuid-Duitsland: Kampioenen van Desperados FRH en Lloyd George

Cat.nr 14 (v. Desperados FRH) - Foto: Suedpferde.de

Gestüt Sprehe scoort op de Zuid-Duitse hengstenkeuring in München-Riem: bij de dressuurhengsten mocht cat.nr 14, een zoon van Sprehe's Desperados FRH, zich opstellen als kampioen en bij de springhengsten ging de titel naar cat.nr 83 (v. Lloyd George) voorgesteld door Gestüt Sprehe. 

Van de 34 goedgekeurde hengsten kregen er zes een premie: drie dressuur- en drie springhengsten. Bij de springhengsten waren de premies voor cat.nr 47 (Black Jack x Classe, 3e), cat.nr 77 (Tornesch x Cassini II, 2e) en cat.nr 83 (Lloyd George x Exorbitant xx). Ellmar Pollman-Schweckhorst, als springexpert in de Zuid-Duitse hengstenkeuringscommissie, was onder de indruk van het type en de manieren van de hengst: “Hij ging elke keer perfect over de sprong. Daarbij toont hij een succesvolle mix van spring- en volbloedgenen.”

Longeren geeft doorslag

Bij de bespreking van de geprimeerde dressuurhengsten valt op dat het longeren van de hengsten zeer bepalend was voor de plaatsing. De kampioen cat.nr 14 (Desperados FRH x Diamond Hit) werd beschreven als een paard met onbegrendse mogelijkheden.  “Hij viel alle drie de dagen op met zijn aanleg, maar ook met zijn instelling. Hij wil werken en laat geen wensen open”, aldus Jörg Schrödter, dressuurexpert in de keuringscommissie.

Holsteiner bloed

Bij de twee andere geprimeerde dressuurhengsten valt het Holsteiner bloed in de moederlijn op. Als tweede werd cat.nr 21 uit de eerste jaargang van de op Donnerhall ingeteelde Harmony’s Don Noblesse geplaatst. Hij komt uit een moeder van Contender x Loutano en heeft dus een moederlijn met vrij bloed. Ook de als derde geplaatste cat.nr 30 (v. Fürst Romancier) komt uit een Holsteiner moeder: Caprice (Carpaccio x Ricardo).
Cat.nr 21 (v. Harmony’s Don Noblesse)

Cat.nr 30 (v. Fürst Romancier):

Uitslag (met premies)

De keuring wordt vanmiddag afgesloten met de veiling.

Klik hier voor het programma
Klik hier voor de volledige collectie (met foto’s en video’s).
Klik hier voor de volledige collectie op HorseTelex
Klik hier voor meer informatie
Livestream ClipMyHorse.tv

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook