Ga naar hoofdinhoud

HLP: 9,19 voor Viscount-zoon in Neustadt-Dosse

Viscount (Valentino x Acorado) - Foto: Rick Helmink

Het erfgoed van wijlen Frans Morsssink, die na een rij van akkefietjes met het KWPN 'politiek asiel' zocht en vond in Hannover, heeft weer een nieuwe verrichtingstopper opgeleverd. Viscerado (v. Viscount= Valentino v. Now or Never M), scoorde gemiddeld een 9,19 in de springgerichte 50-dagentest in Neustadt-Dosse. 

Begin dit jaar verkocht Landgestüt Celle Valentino naar Canada en daarmee verliet de laatste Morssink-hengst Celle. Vanaf 2011 is er wel een opvolger: de Hannoveraans geprimeerde Viscount (v. Valentino), een van de publiekslievelingen van de keuring in 2011, die destijds voor 270.000 euro werd aangeschaft. Ook hij was een verrichtingstopper en dat geldt nu ook voor zijn zoon Viscerado (uit Raphaels Girl v. Raphael x Eiger I), die gemiddeld met 9,19 werd beoordeeld (met onder andere een 10 voor de totaalindruk bij het springen, een 9,5 voor het vermogen en de rittigkeit en 9’s voor de manieren en de galop).

9,01 voor Armitage-zoon

Ook de nummer 2 is een Hannoveraan. Deze Argento Vivo (Armitage x Vulkano x Stakkato) kwam gemiddeld uit op een 9,01 (met 9’s en 9,5-en voor de springonderdelen). In totaal kwamen 17 van de 28 hengsten gemiddeld boven een 8 uit. Daaronder ook een aantal zonen van VDL-hengsten: een nog naamloze Zweeds gefokte hengst van Diamantino VDL x Careful (8,24), de bij het KWPN voor het verrichtingsonderzoek aangewezen James Blue (Zirocco Blue x Indoctro, 8,19) en For Freedom AKT (For Fashion x Carthago, 8,05).

Vier hengsten gezakt

Vier hengsten kwamen niet aan het minimumgemiddelde van 7,8 en zakten. Het gaat om Stargold Dree Böken (Stakkato Gold x Vulkano, 7,58), Studiosus (Stolzenberg x Escudo I, 6,95), Drover (Drosselklang II x Cassini II, 7,19) en Lennox Lewis (Levisson x Cero I, 7,61).

ClipMyHorse.tv was aanwezig bij het examen van de 50-dagentest in Neustadt-Dosse. Terugkijken kan in het archief.

Catalogus
Uitslag

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook