Ga naar hoofdinhoud

Hofrat-zoon krijgt hoogste score in ONNK finale 2016

Irandalina, Foto: Mariol Middel

In de finale van het Open Noord Nederlandse Kampioenschap wist Hofrat-zoon Hoogadel gisterenavond het overall-kampioenschap in de wacht te slepen. Met veel allure draafde hij naar de hoogste score van de dag.

Uit drie eerder georganiseerde selectiewedstrijden werden in totaal 36 paarden geselecteerd die zich gisterenavond in de finale opnieuw mochten laten zien.
De dressuurpaarden trapten af met de rubriek vier- tot en met zevenjarige dressuurpaarden waarin de Tango-dochter Hevieni met haar spectaculaire manier van lopen naar de titel draafde.  De tweede plaats was voor de sterke Negro-zoon Homerus P.

In de rubriek voor driejarige dressuurpaarden behaalde de Hofrat-zoon Hoogadel een topscore met negens voor type, galop en souplesse. Aan het einde van de avond mocht deze chique zwarte eveneens de Horses2fly Bokaal in ontvangst nemen omdat hij de hoogste score van de dag ontving. De Dreamboy-dochter Inesse Riche D’Apardi (mv. Lancet) mocht zich als tweede opstellen.
De vier- tot en met zevenjarige springpaarden rubriek kende een verrassende winnaar in de Alicante-dochter Gazonwina C. De schimmelmerrie is klein van formaat is maar springt vol vermogen. Favoriet Cuba Libre W.Z (v. Carrera VDL) had iets last van spanning, maar mocht zich evengoed als tweede opstellen.

In de slotrubriek driejarige springpaarden maakte de Bugatti VDL-dochter Irandalina de verwachtingen waar. De vlugge merrie ontving een 8,5 voor haar vermogen een 9 voor haar reflexen. Als tweede mocht de Charisma-nakomeling Izonwino zich opstellen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht ONNK

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook