Ga naar hoofdinhoud

Hoge punten voor dochters van Apache en Dreamboy

Op de merriekeuring in Vrouwenpolder verdienden gisteren acht dressuur- en twee springmerries het sterpredicaat. De Apache-dochter Iësta Utopia en Dream Boy-dochter Ilaya scoorden met tweemaal 80 punten de hoogste punten.

In de dressuurrichting was er een goede kopgroep, aangevoerd door twee merries die zowel voor het exterieur als bewegen 80 punten verdienden. Van de 18 merries werden er acht ster verklaard. Bij de springmerries waren dat er twee van de vijf, die beiden 80 punten kregen voor het vrij springen.

Inspecteur Petro Trommelen en Dirk Reijne beoordeelden de paarden en zagen dat de Zeeuwse veulenkampioene van 2013, Iësta Utopia, tot een opvallend paard was uitgegroeid. “Deze royaal ontwikkelde merrie beweegt goed naar boven, met veel afdruk en een goede techniek. Ook opvallend is dat ze veel zelfhouding heeft, en daarvoor hebben we haar -net als voor de draf- 85 punten kunnen geven”, aldus Petro Trommelen.

Ook de Dream Boy-merrie Ilaya verdiende het sterpredicaat met 80/80. Deze merrie is een halfzus van de Grand Prix-dressuurpaarden Udjang (v. Polansky) en Velvet WD (v. Polansky). “Deze goed ontwikkelde merrie heeft veel uitstraling. Met name in draf laat ze een goed achterbeengebruik zien, kan ze goed schakelen en ze beweegt met een aansprekende techniek,” vertelt Trommelen. De Negro-dochter Ival kreeg 80 punten voor het vrij bewegen en 75 voor het exterieur.

De beide ster verklaarde springmerries haalden hun predicaat met een bovenbalk van 75/80. Isarah van de Westerhoeve overtuigde met haar springvermogen. De dochter van Baltic VDL galoppeert lichtvoetig, springt met goede reflexen, veel gemak en souplesse. Voor het vermogen kreeg ze 90 punten gegeven, naast 80 voor de reflexen en techniek. De 5-jarige Gisolde kreeg ook 80 punten voor het springen. Voor zowel de techniek als het vermogen verdiende de Cantos-dochter 85 punten. Haar grootmoeder Nisolde bracht de KWPN-hengsten Dakar VDL en Boss.

Bron KWPN/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.