Ga naar hoofdinhoud

Holstein erkent Chapeau TN en Unaniem

Zoï Snels.
Op de aprilkeuring van het Holsteiner Verband zijn gisteren negen hengsten tot de dekdienst toegelaten. Onder hen de vijfjarige KWPN-hengst Chapeau TN (v. Clearway) van Team Nijhof en Kees van den Oetelaar, die zonder beperkingen werd goedgekeurd. Via het Zuchtversuch mag ook Numero Uno-nakomeling Unaniem, die Van den Oetelaar ook voor de helft in eigendom heeft, 20 merries dekken. 

Chapeau werd vorig jaar bij het KWPN goedgekeurd nadat hij met 83.5 punten werd uitgeroepen tot reservekampioen van de voorjaarstest. Later in het jaar schreef de hengst onder Zoï Snels de Isah-cup voor vierjarigen op zijn naam en won hij een van de wedstrijden in de hengstencompetitie.

Unaniem

Unaniem werd begin dit jaar door Van den Oetelaar voor de helft aangekocht. De hengst sprong zelf internationaal onder Athina Onassis en Ben Schröder. In de fokkerij liet de Numero Uno-zoon ook van zich horen. Zo leverde hij onder andere de 1,60 m.-paarden Captain die onder de Poolse Zuzanna Gowin loopt, Cimano E van de Brit Robert Smith en Cooper van de Amerikaan Devin Ryan. In Holstein mag Unaniem dit jaar 20 merries dekken.

Groen licht

Groen licht voor de dekdienst kreeg ook Ogano (v. Ogano Sitte), die eerder dit jaar in de sporttest in Verden de hoogste punten behaalde met onder andere een 10 voor vermogen. Daarnaast overtuigden Sundance (v. Sandro Boy), Denver (v. Dinken) en Diego de Semilly (v. Diarado) voldoende om goedgekeurd te worden. De laatste heeft een begrenzing van 30 merries.

Zuchtversuch

Via het Zuchtversuch ontving Chacco Chacco (v. Chacco-Blue), die zelf op 1.60m-niveau presteert, het dekbrevet. Evenals de BWP-reservekampioen Origi d’O (v. Diamant de Semilly) van Sven Völz, met 80.000 euro de veilingtopper van de BWP-veiling, en zijn halfbroer Diamant de Plaisir (v. Diamant de Semilly).

Resultaat van de voorjaarskeuring

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.