Ga naar hoofdinhoud

Holstein erkent Diamond Hit en Ideal de la Loge

Roger-Yves Bost met Ideal de la Loge Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het Holsteiner Verband keurde vorige week op de april-keuring negen hengsten, daaronder Chapeau TN (v. Clearway) en Unaniem (v. Numero Uno). Op die aprilkeuring verschenen Ideal de la Loge en Diamond Hit niet, maar de fokkerijraad van het Holsteiner Verband heeft besloten dat ook deze twee hengsten – via het Zuchtversuch – merries mogen dekken. 

Ideal de la Loge (v. Dollar du Murier) boekte vooral onder Roger-Yves Bost grote successen. Zoals de GCT Grote Prijs van Doha in 2011, de Grote Prijs van Bordeaux in 2010 en de Grote Prijs van La Coruna in 2009. Na korte tijd te zijn uitgebracht door Olivier Robert en vervolgens de Spanjaard Eduardo Blanco ging hij eind 2013 op zeventienjarige leeftijd met pensioen.

Diamond Hit

Diamond Hit (v. Don Schufro) liep onder Emma Hindle op Grand Prix-niveau. In 2013 verkocht zij de halfbroer van Sandro Hit aan Gestüt Sprehe. Op de actuele HorseTelex Results A-Ranking staat Diamond Hit op de 13e plaats. Een van zijn succesvolste nakomelingen is Goerklintgaards Dublet (mv. Ferro) van Katy Perry-Glas.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook