Ga naar hoofdinhoud

De toppers blijven in Holstein

Cat.nr 66 Vigado (Vigo d'Arsouilles x Quo Vados I) - Foto: Holsteiner Verband/Bugtrup

De premiehengsten van de Holsteiner hengstenkeuring afgelopen weekend blijven in Holstein. Kampioen Vigado (Vigo d'Arsouilles x Quo Vados I) van familie Witt gaat dekken bij het Holsteiner Verband en datzelfde gaat waarschijnlijk gelden voor reservekampioen Carmarino (Carbol x Clarimo) en tweede reservekampioen Cortardo (Cornet Obolensky x Cash and Carry).

De twee reservekampioen zijn nu namelijk in bezit van Manfred von Allwörden van Gestüt Grönwoldhof. Hij fokte reservekampioen Carmarino en kocht de tweede reservekampioen Cortardo voor 144.000 euro.

Von Allwörden, die zijn hengsten voorheen eigenlijk alleen voor zijn eigen 100-tal merries gebruikte, heeft daar vorig jaar enige verandering in aangebracht. De kampioen van vorig jaar, Cahil VA, dekt namelijk via het Verband en zo krijgen ook de andere Holsteiner fokkers de kans om deze hengst in hun fokkerij in te zetten.

Diarado-zoon naar Moritzburg

Een tweede premiehengst die via de veiling van eigenaar wisselde, zal voortaan dekken op Landgestüt Moritzburg. Dorchadas (Diarado x Caretino) werd voor 90.000 euro eigendom van de staatsstoeterij.

Een derde premiehengst werd geveild: Cornet i Cord (Cornet Obolensky x Acord II). Waar hij voor 50.000 euro is geland, werd nog niet bekend gemaakt.

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “De toppers blijven in Holstein

  • Karel de Lange

    Of men in Holstein nu zo blij moet zijn met deze toename van het Franse bloed in de nog aanwezige degelijke Holsteinerstammen laat zich raden. Vast staat in elk geval wel dat deze sterk op de voorhand gebouwde hengst, net als zijn vader die ook nog eens bedeeld is met een paar beste ongelijke voeten, geen verrijking is voor het evenwicht in de bouw en de bewegingen maar ook niet met deze manier van springen. Bij de andere Duitse stamboeken, zoals Hannover en Westfalen, werden zulke hengsten dit jaar angstvallig geweerd. Daarbij doet zich nog een merkwaardig fenomeen voor dat de grootmoeder van Udine VII (de moeder van Quo Vadis I) de schimmelmerrie Zola afkomstig zou zijn van een bruine vader en een donkere vos moeder en dat kan normaliter niet.
    https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/124838/zola

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook