Ga naar hoofdinhoud

Thomas Nissen 30 jaar Holsteiner fokkerijleider

Dr. Thomas Nissen met zijn Casall-schilderij - Foto: Janne Bugtrup

Op de zaterdag van de Holsteiner keuring in Neumünster werd er zoals gebruikelijk ruimschoots de tijd genomen om fokkers en andere belangrijke mensen voor het Holsteiner Verband in het zonnetje te zetten. De ene ering gaat over in de andere en het publiek in de bomvolle Holstenhal smult er van en viert de fokkerij 'zwischen den Meeren'. Dit jaar werd onder andere Thomas Nissen gehuldigd, die ondertussen al 30 (!) jaar fokkerijleider is. 

De voorzitter van het Holsteiner Verband, Thies Beuck, zette Nissen samen met zijn vrouw in het zonnetje en overhandigde hem een schilderij van Casall, dé hengst van Nissen. “U bent voor ons altijd een loyale en competente fokkerijleider geweest. “De Holsteiner fokkers hebben veel aan u te danken, zoals het doorvoeren van de merrietesten, de inzet van volbloedhengsten en de invoering van het lineaire scoren. Daarbij bent u voor elke fokker te benaderen, of dat nu aan de telefoon, op kantoor of in persoon is. Repect voor wat u gedaan heeft”, aldus Beuck, die ook sprak namens zijn voorgangers Breido Graf zu Rantzau en Jan Lüneburg.

Overige onderscheidingen

Verder werden fokkers van paarden die succesvol waren op grote kampioenschappen gehuldigd en was er een gouden speld voor fokker dr. Jochen Polac, een zilveren speld voor de Italiaanse commissionair Alessandro Mingoli en verzekeringsman Bernd Kupfer en een bronzen speld voor Sabine Verhaagh, die zich inzet voor de Holsteiner Jungzüchter.

Bron: Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook