Ga naar hoofdinhoud

Wereldberoemde Fein Cera (29) overleden

Cero Blue TN komt uit de lijn van de wereldberoemde Fein Cera, hier onder Peter Wylde. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het beste springpaard van de Wereldruiterspelen in Jerez de la Frontera, Fein Cera (Landadel x Cor de la Bryère), is overleden. Met Peter Wylde in het zadel won de Holsteiner-merrie onder meer individueel brons in Jerez en won op de Olympische Spelen in Athene teamgoud. Fein Cera kwam uit de beroemde Holsteiner fokkerij van Harm Thormählen. Koliek is haar fataal geworden.

“Je was een heel bijzonder paard en je hebt je fokker, ruiters en de fokkerij van Hof Thormählen zoveel gegeven”, is op de Facebook van de stoeterij te lezen. “We hebben onwijs veel aan deze merrie te danken en zijn heel blij dat ze de laatste jaren van haar leven ‘thuis’ in de wei heeft kunnen doorbrengen.” De nafok van de merrie is goed vertegenwoordigd: Er lopen tussen de vijftig en zeventig nakomelingen – uit meerdere generaties – op de stoeterij.

Kwaliteitsvolle fokkerij

De appel viel in het geval van Fein Cera niet ver van de boom. Voor het moederschap van de bruine merrie tekende Cera, die onder Paul Darragh en prinses Haya op het hoogste niveau sprong en verschillende Grote Prijzen won. Fein Cera is moeder van het internationale springpaard Feinest (v. Ustinov) en de bij meerdere stamboeken goedgekeurde Stakkato-zoon By Cera D’Ick. Kleindochter Ornellaia sprong onder John Whitaker op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook