Holsteiner hengst Cero I valt dood neer

Cero I (Calido I x Come On) keerde vorige maand terug uit Engeland en kwam ter dekking bij het Duitse hengstenstation Maas J. Hell. Daar is de Holsteiner schimmelhengst nu dood neergevallen. Om de doodsoorzaak vast te stellen is hij overgebracht naar de universiteitskliniek in Hannover. Cero I werd zeventien jaar oud.

In 2004 was Cero I de overtuigende winnaar van de verrichtingstest in Redefin. Na succesvolle jaren in de lagere klassen kwam de hengst in 2008 onder het zadel van Francois Mathy junior die hem uitbracht in de internationale sport. Daarna acteerde de hengst hij onder de Britse ruiter Danny Mc Glynn. Vanaf juni 2016 genoot de hengst in Engeland van zijn wedstrijdpensioen.

Nakomelingen

Cero I bracht zes goedkeurde zonen: Castelo Branco, Cero Michel, Cerontue, Cerousi, Cesandro, Ceventro. Opvallende nakomelingen in de sport zijn derby-winnaar van 2017 Zera (Patricio Muente) en Zeremonie (Laura Kraut), vierde in de Grote Prijs van Aken 2017.

Bron: Züchterforum

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.