Ga naar hoofdinhoud

Holsteiner hengst Loran overleden

De Holsteiner hengst Loran is overleden. Hij werd 26 jaar oud. De Lord-zoon, uit de fokkerij van Gerd Carstensen, was in 1993 de winnaar van de Hengstleistungsprüfung in Adelheidsdorf en liep op latere leeftijd Grand Prix dressuur.

Loran genoot een deel van zijn opleiding in Denemarken bij oud-wereldkampioene Anne-Grethe Törnblad-Jensen, waarna Karin Nissen de teugels overnam en de eerste nationale overwinningen in de Prix St. Georges met hem boekte. Na zijn terugkomst in Duitsland ging Loran verder onder het zadel van Wolfgang Schade, met wie hij succesvol was tot en met Grand Prix niveau.

De hengst laat twee goedgekeurde zonen na, Lenett en Lightning. Loran leverde meerdere succesvolle internationale spring- én dressuurpaarden, waarvan Leonardo waarschijnlijk de meeste bekende is. Leonardo sprong onder Thomas Voss een bijzondere 600.000 euro bij elkaar.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Züchterforum

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook