Ga naar hoofdinhoud

Holsteinerhengst Clarcon verhuurd naar Ierland

De Holsteinerhengst Clarcon (v. Casall) is naar Ierland verhuurd. Daarvoor is het Holsteiner Verband voor de komende twee jaar een samenwerking aangegaan met de Irish Warmblood National Stud (IWNS). Naast dat de premiehengst de fokkerij gaat bedienen, gaat hij aldaar ook zijn sportcarrière voortzetten. 

Met Casall (v. Caretino) als vader, die onder Rolf -Göran Bengtsson tot grootste prestaties kwam en Cassini I (v. Capitol I) als moedersvader is de hengst genetisch interessant gefokt. Zo komen er uit de moederlijn diverse paarden voort die internationaal goed presteren, waaronder Chanel van de Zeshoek (v. Canturo) die op 1.60m-niveau loopt.

Voortzetting sportcarrière

De nu zevenjarige Clarcon is zelf 1.35m geklasseerd en zet in Ierland zijn sportcarrière voort onder Ger O’Neill.

Met de komst van Clarcon hoopt het stamboek een verbeterslag te maken in de springpaardenfokkerij. Doordat de schimmel in de derde generatie terugvoert op het bloed van de volbloed Heraldik xx, denkt het IWNS dat de hengst ook van toegevoegde waarde kan zijn in de fokkerij van eventingpaarden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Holsteiner Verband

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook