Ga naar hoofdinhoud

Honeymore WV met 170.000 euro veilingtopper

Honeymore WV Foto: Sale of the Rising Stars

De vijfjarige merrie Honeymore WV was met 170.000 euro het duurste springpaard van de veiling 'Sale of the Rising Stars' die gisteravond op Indoor Drachten gehouden werd. De dochter van Bamako de Muze werd gekocht door Antoine Bourgeois en de Franse springruiter Americ de Ponnat zal het paard gaan rijden. Vier paarden werd voor een ton en meer afgeslagen.

Er werd vlot geboden op Honeymore WV, de merrie komt ook uit een mooie stam met veel goede springpaarden. Ze is de halfzus Flinestone WV (v. Zirocco Blue VDL) die inmiddels zijn eerste internationale sprongen heeft gemaakt onder Sebastian Elias. Uit de lijn komt ook de KWPN-hengst Wizzerd WV (v. Indoctro), die 1.60m sprong met Jeroen Dubbeldam.

Gringo

De KWPN-hengst Gringo, die in 2015 de ISAH Cup voor vierjarige springpaarden won, werd hoog ingezet, maar bij 130.000 euro stopte het bieden.

Voor 120.000 euro werd Grand Beau (v. Chello III VDL) verkocht. De zesjarige ruin heeft al de nodige ervaring, afgelopen zomer werd hij de kampioen van de jonge springpaarden van Polen.

Youtube-hit

Het vierde paard dat voor zes cijfers ging, was de Levisto Z-merrie Lykke Li-Terma Z. Zij werd voor 100.000 euro afgeslagen. De merrie was een regelrechte Youtube-hit met bijna 8.000 hits. Lykke Li-Terma Z komt uit de halfzus van de KWPN-goedgekeurde 1.50m springhengst Brainpower (v. Contendro I).

75.000 euro

De gemiddelde prijs van de veilingpaarden kwam op bijna 75.000 euro met een omzet van ruim een miljoen euro.

Klik hier voor prijzen van de veilingpaarden.

Born Paardenkrant-Horses.nl/Sale of the rising stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook