Ga naar hoofdinhoud

11.500 voor merrie van Secret, weinig animo voor hengstveulen Totilas

Carzella AWH Z

Het aanbod op de veulenveiling Dronten, die ieder jaar op het KWPN Centrum in Ermelo wordt gehouden, bestond deze editie uit een ruime collectie van 63 veulens. Veel animo was er voor de merrieveulens, de hengstveulens bleven hierbij wat achter.

Ieder jaar komt hier een selectie van dressuur- en springveulens met interessante bloedvoering onder de hamer. Dit keer was er duidelijk meer belangstelling voor de merrieveulens dan voor de hengstveulens.

Hoogste bod voor Secret

Bij de dressuurveulens was het hoogste bod voor Nina Reina. De merrie van de veelbesproken hengst Secret werd afgeslagen op 11.500 euro. Nohla Turfhorst, het merrieveulen van Franklin x Jazz, ging voor 11.000 euro van de hand.

Nina Reina, bron: veulenveiling Dronten

Bij de springveulens werd minder hoog geboden. Het veulen van Balou du Rouet x Cassini I, Nainggolan TG, was bij de springveulens de topper. 10.000 euro werd er neergeteld voor de hengst. De merrie Carzella AWH Z, een nakomeling van Carrera VDL x Indoctro, veranderde voor 9500 euro van eigenaar. Deze merrie komt uit dezelfde moederlijn als de kampioene van de 3-jarige springmerries in Ermelo, Harley-dochter Kalimero D. Hetzelfde bedrag werd ook neergelegd voor Nobolensky, een hengstveulen van Cornet Obolensky.

Weinig animo voor hengst van Totilas

Voor No Reply Wolf, de voskleurige hengst van Totilas die (vanwege zijn jonge leeftijd) met een wildcard aan de veilingcollectie was toegevoegd, was beduidend minder animo. Hij werd afgeslagen op 4500 euro.

Veulencollectie Dronten 2018

Bron: veulenveiling Dronten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook