Ga naar hoofdinhoud

Hoogste IBOP resultaten voor Haranta en Jualita O

Haranta Foto Online veiling Duysels Hof

Bij de springpaarden scoorde de Numero Uno-dochter Haranta het hoogste aantal punten op de IBOP in Oosteind. In manage Buitenpost liep Jualita O, de volle zus van voormalig KWPN kampioen Handsome O, de meeste punten bij elkaar bij de dressuurpaarden. In beide richtingen slaagde maar liefst driekwart van de aangeboden paarden voor de aanlegtest.

Petro Trommelen en Arnold Kootstra beoordeelden de springpaarden en gaven aan de Numero Uno-dochter Haranta 81 punten. “We hebben in Oosteind een goede dag gehad. Van de twaalf aangeboden paarden slaagden er negen”, vertelt Kootstra. “De hoogste score, 81 was voor Haranta. Een hele aansprekende en royaal gebouwde dochter van Numero Uno, die een bijzonder lichtvoetige galoppade liet zien. In het springen toonde ze veel afdruk en een goede techniek.” De merrie werd tevens ster verklaard.

Online veiling Duysels Hof

Haranta, gefokt bij stoeterij Duysel’s Hof, komt uit het internationale springpaard Taranta die onder Mathijs van Asten successen boekte. Taranta is een halfzusje van de KWPN-hengst Warrant (v. Numero Uno) en het Grand Prix-paard Oranta (v.Indorado) van Chris Kappler. J.J. van Dijk uit Ruinverwold kocht Haranta via de eerste online veiling van Duysel’s Hof.

Jualita O beste dressuurpaard

Negen van de dertien dressuurpaarden slaagden voor hun IBOP examen. Bart Bax had de plaats van Arnold Kootstra ingenomen en gaf aan de Johnson-dochter Jualita O 80 punten. “De merrie was het meest complete paard. Zij scoorde onder meer 85 voor haar galop, die uitblonk in balans. Ze kon hierin makkelijk terugkomen op de achterhand, waarbij ze goed gesloten bleef en weer even makkelijk verruimde. Daarbij beschikte ze over een actieve draf met eveneens ruimte en veel balans”, licht Bax toe. De jury vond haar stap het minste en dat drukte de beoordeling wat.

Zus Handsome O

Moeder Zialita O bracht in combinatie met Johnson verschillende goede paarden. De bekendste is wel de KWPN-hengst Handsome O die kampioen van de hengstenkeuring van 2015 werd en vervolgens het onderwerp van rechtszaken werd door de vermeende hanentred. Daarnaast bracht de merrie de aangewezen hengst Edison O, die in Zweden werd goedgekeurd.

Bron KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook