Ga naar hoofdinhoud

Hoogste punten in Winschoten voor Apache-dochter

Emmelie Scholtens en Apache Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de Groningse stamboekkeuring gisteren in Winschoten werden van de 22 driejarige dressuurmerries 15 ster verklaard. Van de acht oudere merries werden er 5 ster verklaard. De best scorende merrie was Jolana (Apache x Houston) van fokker Appie Dijkstra uit Opende, zij kreeg 80/85.

“De Apache-merrie is heel rastypisch en heeft een mooi front met sprekend hoofd. Ze heeft, net als opvallend veel andere paarden in Winschoten, een goede bovenlijn. In zowel de draf als galop beweegt ze goed met de schoft omhoog, met een goede techniek in de benen en met veel afdruk. Ook kan ze goed stappen en maakt ze een goede houding”, vertelt Bart Bax over Jolana.

Davino V.O.D.

Met tweemaal 80 punten deed Jacey (Davino V.O.D. x Valeron) van fokker W. van der Bij uit Lutjegast goede zaken. “Dit is een goed ontwikkelde merrie met een heel aansprekend front, goede bovenlijn en correct fundament. Ze beweegt heel lichtvoetig, met een goed gebruik van het achterbeen en van nature mooi de bergop.”

80 punten voor beweging

Ook de goed dravende Jitta (Charmeur x Balzflug) van fokker Gerardus Post, de fijn bewegende Jazzy Dreamgirl (Dream Boy x Jazz, fokker R. Bonder) van J. Bakker uit Doezem, de sterk dravende Jessica (Etoile x Johnson) van fokker J.M. Allemekinders uit Nieuwe Pekela en de Everdale-dochter Jara (mv. Jazz) van fokkers Florijn Boxelaar en Dewi Veenstra verdienden het sterpredicaat met 80 punten voor beweging. Evenals de goed dravende Jésica WL (Johnson x Kennedy) van fokkers Klaas en Jelly Pestman en Jazzy (Jazz x Samber) van fokker Bouke Hoeksema uit Grootegast.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook