Ga naar hoofdinhoud

Hoogste punten voor Jolie-Varra op SK Vrouwenpolder

Op de KWPN stamboekkeuring in Vrouwenpolder kregen twaalf van de 22 merries gisteren het sterpredicaat. De Chagall-dochter Jolie-Varra behaalde de hoogste punten en was met 80/80 het meest complete paard. Jadiene (v. Indoctro) ontving de hoogste punten bij de springpaarden. 

Bij de dressuurpaarden waren vooral jonge KWPN leden zeer succesvol. Zowel Anneke de Ruiter als Marieke en Michael Rentmeester kregen hun vijf paarden in totaal ster verklaard.

Jolie-Varra

Jolie-Varra (v. Chagall D&R) van Anneke de Ruiter charmeerde jury en publiek. Van de juryleden Ine van Deurzen en Petro Trommelen kreeg ze voor exterieur als voor beweging 80 punten. Haar fijne galoppade met goede balans werd hoog gewaardeerd. Met uitzondering voor de stap, waar 70 punten voor werd genoteerd, ontving de merrie voor alle overige onderdelen 80 punten.

‘Super trots’

Anneke de Ruiter was ook met haar andere fokproduct succesvol in Vrouwenpolder. Imcarina (v. Charmeur) werd ook ster verklaard (70/75). De merrie kreeg o.a. een 8 voor de galop.  Anneke: ”Ik ben super trots en blij! Beide merries gaan nu door voor het voorlopig keurpredicaat op de CK. Het plan voor de toekomst is om ze eerst in de sport te gaan uitbrengen.”

Drie paarden ster

Michael en Marieke Rentmeester brachten drie paarden voor de jury en alle drie werden ze ster verklaard. Twee van deze paarden kochten ze recent, via een tip van Joop van Uytert aan. In Dreams (v. Charmeur) uit de stam van Gerard Vervoorn uit Brakel werd met 75 punten voor exterieur en beweging beloond. In Dreams heeft een heel mooi dressuurmodel en beschikt over een fijne draf. Haar galoppade is extra en daar kon dan ook 85 punten voor worden genoteerd.

Jadiene beste springpaard

De Indoctro-dochter Jadiene kreeg de hoogste punten bij de springpaarden. Ze kreeg 75 punten voor exterieur en voor het vrijspringen. Haar lichtvoetige galoppade viel op en op de sprong was ze heel voorzichtig. Jadiene komt uit een interessante en predicaatrijke merrielijn met veel sport. Moeder Trampoliene sprong zelf op nationaal niveau en uit deze merrielijn komen meerdere Internationale springpaarden.

Terma stam

Nog een opvallend paard was de driejarige Jasmijn-Terma (v. Namelus) uit de bekende Terma-stam. Zowel voor exterieur als vrijspringen kon 75 punten worden genoteerd, waaronder 80 punten voor de reflexen.

Tienjarige Cisolde

De tienjarige Cisolde (v. Carolus II) kreeg 80 punten voor de reflexen en techniek. De merrie was al ooit opgenomen in het stamboek via de thuiskeuring. Ze is correct gebouwd en toont veel hardheid voor haar leeftijd. Een patent en gretig springpaard in de baan. Cisolde is een halfzusje van de KWPN-hengsten Dakar VDL en Boss.

Bron KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.