Ga naar hoofdinhoud

Hoogste punten voor vermogen in Lonneker voor dochter Air Jordan Z

In totaal zes merries kregen vandaag op de Stamboekkeuring in Lonneker het sterpredicaat. Vijf springpaarden en een dressuurpaard. De driejarige Jade Jewell kreeg negentig punten voor vermogen en daarmee was de dochter van Air Jordan Z de enige. 

Er werden op het terrein van Manege De Twentse Marke in totaal zeven springpaarden voorgesteld en daarvan kregen alle vier de aangeboden driejarige merries het sterpredicaat en een vierjarige merrie.

75-80/80-75

Zambesi-dochter Jill Donna van fokker/eigenaar J.H.J. Blauwgeers uit Geesteren kreeg 75 punten voor het exterieur en 80 punten voor het springen. De hoogste score kreeg de merrie, die uit een Ustinov-moeder komt, voor de reflexen, 85 punten.

Jaytaire C van fokker/eigenaar A.A.J. Coremans uit Bad Bentheim, kreeg 80 punten voor het exterieur en 75 punten voor het springen. De dochter van El Salvador uit de keurmerrie Nicetaire (v. Ekstein) kreeg 80 punten voor de stap, 70 voor de draf en voor de rest van de onderdelen 75 punten.

70-80

Jade Jewell  kreeg het sterpredicaat met een score van 70 voor het exterieur en 80 voor het springen. J.H.W. Verver uit Albergen fokte de merrie uit de Ster, prok-merrie Zefier (v. Padinus). Deze merrie is al moeder van twee internationale springpaarden. Donna Dina (v. Ukato) komt uit op 1,40m-niveau en Free Time (v. Namelus R) loopt op 1,35m-niveau.

Dressuurmerrie

Bij de dressuurmerries kreeg alleen de de driejarige Jarisma het sterpredicaat. De De Niro-dochter werd gefokt door I.J. Den Drijver en is in eigendom van J.A.G. Misdorp uit Saasveld. Moeder Charisma is een dochter van Jazz uit Wiolita, die met Mercedes Verwey succesvol is bij de junioren. De merrie kreeg het sterpredicaat met een score van 70 punten voor het exterieur en 75 punten voor de beweging.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.