Ga naar hoofdinhoud

Hoogste punten voor Contago-dochter Effie Ilona W

Foto Lonneke Ruesink
Op vrijdag 8 juni gingen in Nistelrode, op de eerste stamboekkeuring van dit jaar voor de regio Noord-Brabant, de hoogste punten naar Effie Ilona W, een dochter van Contango uit Zara Ilona W elite sport van De Niro. 

Bij de dressuurpaarden werden er vrijdag door Toine Hoefs 35 paarden beoordeeld, jong en oud door elkaar. “Op deze dag werden er tien ster, dat was dus nog niet zo’n hele bijzondere opbrengst.

“Dagtopper Effie Ilona W, zou een fractie grootramiger mogen zijn, maar beschikte wel over veel jeugd en uitstraling. Ze bewoog met veel souplesse en met een goed gebruik van het achterbeen”, verteld Hoefs. De zwarte merrie werd geboren bij J. Lokhorst in Andelst en staat nu geregistreerd bij A.J.L. Slippens in Erp. Grootmoeder, de elite sportmerrie Tosca Ilona W (v.Ferro) is via haar moeder, de keur preferente prestatiemerrie Ilona (v.Amethist) een halfzus van het Grand Prix-dressuurpaard en sterruin May Fair W (v.Contango) waarmee Markus Erkens furore heeft gemaakt.

Hetzelfde aantal als vrijdag kwam zaterdag ook in de baan en deze groep gaf Toine Hoefs alle reden tot tevredenheid. “Van de 35 aangeboden paarden werden er achttien meteen ster en waren drie register A-paarden, ook sterwaardig. Dus in totaal 21 sterwaardige paarden, dat is meer dan de helft dus! Een hele fijne dag dus, met vooral veel kwaliteit in de breedte”.

Een van de opvallendste merries was Enoeska. Zij kreeg 80 punten voor exterieur en 85 voor haar beweging. Deze mooie grootramige vos was goed naar boven gebouwd. Ze had even wat fijn beenwerk, maar liet in alle drie de gangen veel souplesse en een goede techniek zien. Enoeska (Johnson x Upanoeska keur van Krack C) is geboren en staat geregistreerd bij F. van de Poel uit Haps.

Twee keer 80 punten voor zowel exterieur als beweging waren er voor Espérance (v.Wynton x Lady keur van Gabor) van f/g A. van den Broek uit Boekel. Een mooi opwaarts gebouwde donkerbruine, die goed in het rechthoeksmodel stond. Ze bewoog met veel souplesse en liet daarbij een opvallend voorbeengebruik zien.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Horses.nl/KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.