Ga naar hoofdinhoud

Hoogste punten voor Jara tijdens IBOP Tuigpaarden

In Ermelo werden zes tuigpaardmerries voorgesteld in het kader van hun IBOP, vier slaagden voor deze aanlegtest. Hiervan waren er maar liefst twee die 80 punten of meer bij elkaar liepen. De hoogste punten gingen naar de Cizandro-dochter Jara (uit Trijnie ster v.Manno, fokker C.J.M. Boots uit Spanbroek) van Nico Calis. Zij kreeg 83 punten, waaronder 8,5’en voor lichaamshouding, actie voorbeen, gebruik achterbeen en algemeen beeld. Na afloop werd zij met ruime cijfers ster verklaard en – vanwege haar IBOP-resultaat – direct keur.

Juryvoorzitter Johan Hamminga lichtte toe: “Dit is een merrie met veel allure en veel tritt in de benen. Ze heeft snelle reflexen en klimt er goed in. Ze laat bij momenten zien dat ze écht veel potentie heeft.”

Topdag voor Nico Calis

Dat gold ook voor Calis’ andere merrie, Jarana (Atleet uit Warana keur v.Marvel), die hij zelf fokte. Zij slaagde voor de IBOP met 78,5 punten en ging vandaag eveneens van veulenboekmerrie naar keurmerrie. “Wat deze hoogbenige, langgelijnde merrie heel goed doet, is dat ze als ze begint te lopen direct de schoft omhoog drukt en dat is een hele grote plus. Ze moet nog een fractie meer terugkomen in het front en beter nageeflijk worden, maar dat is een kwestie van tijd en training.”

Nico Calis zelf is enorm blij met de resultaten vandaag. “Dit is natuurlijk top! Echt genieten joh, met deze jonge paarden. Volgend jaar wil ik ze in ieder geval een jaar in de sport rijden, en misschien dekken. Ik had zelf Jara ook als beste, wat een toppaard!”

Succes voor Hammers

Henk Hammers stelde Jivirona (Eebert uit Virona ster pref v.Waterman, fokker Antoon Epskamp uit Hoevelaken) van G.E.B. ter Laak uit Noordwijk voor, en met succes. De merrie kreeg 80 punten, waaronder een 8,5 voor gebruik achterbeen. Een merrie die rondom aansprak en met veel techniek en actie beweegt.

Uitslag IBOP

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook