Ga naar hoofdinhoud

Hoogste punten voor niet-goedgekeurde Caversal

De niet-goedgekeurde Holsteiner hengst Caversal (Carrico x Carambo x Cambridge) kreeg gisteren de hoogste punten in de zeventigdagentest in Prussendorf. Hij sloot zijn test af met een 9, vijf 8-en en een 7. Lahnstein (v. Levistano, foto) deed niet veel voor hem onder en haalde de op één na hoogste punten.  Ook de op twee na best scorende hengst is nog bij geen enkel stamboek goedgekeurd, het gaat om Casanova (v. Contract). 

Omdat de FN de scores van de hengsten nog moet controleren en officiële gemiddeldes moet berekenen, zijn de uitslagen van de test nog niet definitief en is er nog geen winnaar benoemd.

Alle cijfers zijn al wel bekend. Zo scoorde Caversal een 8,88 voor het karakter, een 8 voor de stap, een 7 voor de draf, een 8,75 voor de galop, een 8,25 voor de rittigkeit, een 8,5 voor de aanleg als springpaard en een 9,25 voor de terreinproef. Daarmee komt zijn eindtotaal net iets hoger uit dan die van Lahnstein (Levistano x Concetto x Silvio I), die een 9 voor het karakter, een 7 voor de stap, een 8 voor de draf, een 8,75 voor de galop, een 8,63 voor de rittigkeit, een 8,08 voor de aanleg als springpaard en een 9 voor de terreinproef kreeg.

De hoogste punten voor de aanleg als springpaard werden gegeven aan de Holsteiner Cielito Lindo: een 8,83.

Aan de test namen opvallend genoeg bijna uitsluitend springhengsten deel. Van de zestien hengsten die gisteren hun test beëindigden is er slechts een dressuurmatig gefokt: Diamontes (v. Diamond Hit).

Voor alle informatie over de Duitse verrichtingstesten zie: www.hengstleistungspruefung.de 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.