Ga naar hoofdinhoud

Hoogste punten voor zonen Balou du Rouet en Copin van de Broy

Exclusief
Quentin Judge hier met Copin van de Broy Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De overleden Brandenburger staatshengst Kolibri (v. Kobold) was nadrukkelijk aanwezig als vererver op de sporttest in Münster-Handorf. Een van de beste springpaardenverervers uit de voormalige DDR (zijn nakomelingen liepen meer dan 2,5 miljoen euro bij elkaar) is moedersvader van de best scorende hengst bij de vijfjarigen, Ballon d'Or (v. Balou du Rouet) en is ook te vinden in de pedigree van de beste vierjarige Copin's Boy (Copin van de Broy x Levisto x Kolibri). 

Copin’s Boy van René Tebbel was de eerste goedgekeurde zoon van Copin van de Broy (Darco x Brownboy),  die succesvol was op het hoogste niveau met Gregory Wathelet, Marcus Ehning en vervolgens werd verkocht aan de Double H Farm en in de sport verscheen onder Quentin Judge.

Copin’s Boy (mv. Levisto x Kolibri) werd in 2015 goedgekeurd op de Oldenburger keuring in Vechta, hij liep in 2016 geen verrichtingstest, maar heeft er de afgelopen weken twee opzitten. Hij slaagde vorige week voor zijn 14-dagentest in Adelheidsdorf met een 8,73 voor de springonderdelen en slaagde nu voor de sporttest met een 8,47 met 8,5-en voor het vermogen, de rittigkeit en de totaalindruk.

Twee andere vierjarigen slaagden voor hun sporttest met een gemiddelde boven de 8: Quentin (v. Quarz) en Kingsroad (v. Kannan).

 

8,61 voor Ballon d’Or

Bij de vierjarigen deed slechts een hengst mee aan de extra sporttest in Münster-Handorf. Deze Ballon d’Or (Balou du Rouet x Kolibri x Panchero AA) haalde gemiddeld een 8,61 (met onder andere een 8,8 voor de manieren en een 8,6 voor het vermogen, de rittigkeit en de totaalindruk). Vorig jaar liep hij ook al een goede 14-dagentest in Marbach. Toen was er een 8,65 als totaalgemiddelde en een 8,8 als springgemiddelde.

Klik hier voor de volledige uitslag
Klik hier voor de catalogus

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook