Ga naar hoofdinhoud

De Horses.nl veulenkeuring 2020

Update

Paarden op rij zetten op een keuring is onder fokkers erkend volksvermaak, en voor velen is het ook een manier om een veulen in de etalage te zetten. Of en in welke vorm het keuringsseizoen doorgang kan vinden is op dit moment in verband met het coronavirus nog onzeker en daarom organiseert Horses.nl een digitale veulenkeuring. De Horses.nl veulenkeuring 2020!

Update 26 april 2020: De redactie van Horses.nl heeft ondertussen al een mooi aantal video’s van veulens binnen gekregen, maar tegelijkertijd hebben ook veel fokkers ons aangeschreven of we de sluitingsdatum voor de eerste ronde niet kunnen verplaatsen omdat hun veulens nog niet geboren zijn of te jong zijn. Om voor een nog mooier deelnemersveld in de verschillende categorieën te zorgen, hebben we besloten de sluitingsdatum te verplaatsen naar 30 mei. De komende weken zullen we de juryleden voor de verschillende rubrieken bekend maken en de video’s die we al ontvangen hebben, op facebook posten zodat deze als voorbeeld kunnen dienen voor de rest. 

De Horses.nl veulenkeuring is net zo breed als de formule van Horses.nl zelf, opgeven kan dus in zes verschillende categorieën: dressuurveulens, springgefokte veulens, tuigpaard-veulens, Gelderse veulens, Friese veulens en ponyveulens (alle rassen).

Uw veulen met video op Horses.nl

Per categorie zorgen wij voor een vakkundige jury die de topdrie selecteert. Bij de dressuurveulens behoort Nikay van Duren tot de jury en Chris de Heer beoordeelt de springveulens.  Van de topdrie publiceren wij video’s en het jurycommentaar op Horses.nl, de best bezochte hippische site van de Benelux.

Ook de van de overige veulens publiceren we video’s. Daarmee zorgen wij dat u uw veulen, ook in deze tijden, bij een groot publiek in de kijker komt te staan. U kunt daarbij zelf ook nog aangeven of uw veulen te koop is.

Verschillende rondes

Voor de eerste ronde kunnen fokkers hun veulens opgeven en video’s insturen van 1 april tot en met 30 mei. De keuring wordt vervolgens voortgezet in volgende rondes in de daaropvolgende maanden. Aan het eind van dit digitale keuringsseizoen kunnen de bezoekers van Horses.nl vervolgens stemmen voor het Horses.nl Veulen van het Jaar. De fokker/eigenaar van dit veulen krijgt uiteraard een bijzondere hoofdprijs.

Meedoen is gratis en eenvoudig

Meedoen is gratis en eenvoudig. Daarvoor hebben we nodig:
Een onbewerkte (dus geen slowmotion-beelden) video van het veulen (ongeveer 30 sec. stand of foto stand en een stukje stap, draf en galop).
De categorie waarin u het veulen opgeeft, de afstamming van het veulen en de geboortedatum.
Of het veulen te koop is en eventueel de vraagprijs.
Gegevens van de fokker/eigenaar (naam, telefoonnummer en e-mailadres)

Inzendingen kunnen worden ingestuurd via [email protected] (met een linkje naar een youtube- of openbare facebookvideo of de video in de bijlage) of via whatsapp aan het nummer +31613415256.

De redactie van Horses.nl hoopt op veel inzendingen!

Voorbeelden:

Bron: Horses.nl

2 reacties op “De Horses.nl veulenkeuring 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook