Ga naar hoofdinhoud

Horses.nl Veulenkeuring: Opium van de Moerhoeve levert springkampioen

Phae-mone (v. Opium JW van de Moerhoeve)

Negentien veulens werden opgegeven voor de tweede ronde van de Horses.nl Veulenkeuring voor springgefokte veulens. Chris de Heer was opnieuw bereid om naar alle veulens te kijken en hij pikte het merrieveulen Phae-mone (v. Opium JW van de Moerhoeve) van S. Wijnveen en J. Korenburg er uit als kampioen.

Handelaar, fokker, hippisch journalist en ‘de stem van ClipMyHorse.tv’, Chris de Heer, bekeek de hele groep veulens weer en voorzag alle veulens van commentaar (zie onder).

Phae-mone

Phae-mone (Opium van de Moerhoeve x Carambole) van S. Wijnveen en J. Korenberg pikte hij eruit als kampioene van deze groep. “Een lekker veulen! Heeft haar leeftijd en conditie mee in deze competitie. Draaft met lossigheid balans en kracht. En dat beeld zie je ook in galop. Vooral de balans valt op.”

Harley VDL en Classico TN

Stal Falkena-Olff leverde eerder bij de dressuurveulens al de nummer 3 en heeft nu in de tweede ronde de reservekampioen bij de springveulens te pakken met het merrieveulen Priazella (Harley VDL x Indoctro).

De Westfaals goedgekeurde Classico TN (v. Cornet Obolensky) levert de nummer 3 van deze ronde met Pikaribanta (Classico TN x Animo) van Egbert Kuijer.

Top-3

Kampioen
Phae-mone
Merrieveulen
Opium van de Moerhoeve x Carambole
Geb. 27 maart 2020
Fokkers: S. Wijnveen en J. Korenberg

“Commercieel ogend veulen. Heeft haar leeftijd en conditie mee in deze competitie. En doet met 4x wit en een bles smakelijk aan. Draaft met lossigheid balans en kracht. En dat beeld zie je ook in galop. Vooral de balans valt op. Lekker veulen!”

Tweede plaats:

Priazella
Merrieveulen
Harley VDL x Indoctro
Geb. 14 mei 2020
Fokker: Stal Falkena-Olff, Harich

Commentaar Chris de Heer: “Snittig veulen dat voldoende modern aandoet. Toont is alles voldoende ras en scherpte en lijkt in galop gemakkelijk te schakelen. Plakt wel nog wat aan de moeder en ik kan de maat wat moeilijk inschatten.”

Derde plaats:

Pikaribanta
Merrieveulen
Classico TN x Animo
Geb. 30 juni 2020
Fokker: Egbert Kuijer

Commentaar Chris de Heer: “Jong veulen, maar krijgt van mij het voordeel van de twijfel. Ook omdat z’n moeder 1,50m liep. Doet heel lichtvoetig aan doet. De draf is wat beperkt van ruimte. Maar treedt in galop wel heel goed onder. Lijkt een goede motor te hebben.”

Niet-geplaatste veulens (willekeurige volgorde)

Paris Dam
merrieveulen
Kasanova de la Pomme x Dakar VDL
Fokkers: Mandy Deurlo en Hans Hoogstrate

Commentaar Chris de Heer: “Een veulentje dat op stand in deze video meer lengte in de rug zou mogen hebben en een zwak middenstuk laat zien. De draf lijkt los en atletisch genoeg. In galop doet hij wat op de voorhand aan en had het meer souplesse/ruimte mogen tonen.”

Pluto
Hengstveulen
Pommerol de Muze x Baltic VDL
Geb. 11 april 2020
Fokker: Stal Falkena-Olff, Harich

Commentaar Chris de Heer: “Veulen met een zeer gezonken middenstuk. In draf draaft hij wat met de hakken naar de staart en blijft het achterbeen wat achter de massa. De galop is moeilijk in te schatten op deze video omdat het wat kort is maar daarin lijkt het voldoende balans en souplesse te hebben.”

Pixie-Chella
Merrieveulen
Eldorado van de Zeshoek x Quasimodo vd Molendreef
Geb. 10 maart 2020
Fokkers: S. Wijnveen en J. Korenberg

Commentaar Chris de Heer: “Veulen met op het oog een wat zwakker midden stuk. Dit zie je in de draf wel iets terug. Waardeert zich in galop duidelijk op. Daarin kracht balans en souplesse. En lijkt goed te kunnen schakelen.”

Phantasma RF
Merrieveulen
Grandorado TN x Ovidius
Geb. 19 mei 2020
Fokker: Fam. Fontijne

Commentaar Chris de Heer: “Mooi getekend met veel wit eraan. Veulen wat een vrij zware hals heeft. Had van mij in draf en galop meer lossigheid mogen tonen. Lijkt wat vast te houden en maakt maar beperkt ruimte.”

Powerhouse DN
Hengstveulen
Carrera VDL x Baltic VDL
Geb. 18 juni 2020
Fokker: Derk Noordhuis

Niet te koop

Commentaar Chris de Heer: “Heel hoogbenig veulen uit een naar het oog grote royale merrie. Veulen wat qua type aanspreekt al is het jong blijft het achterbeen nu nog wat achter de massa. Dat zie je ook terug in draf, die is wat vlak en met weinig souplesse. In galop wel voldoende balans en lichtvoetig. Souplesse wat lastig in te schatten bij dit veulen in verband met de leeftijd.”

Peyton VDH (D-OC)
Hengstveulen
Geb. 7 april 2020
Fokkers: S. Guth & R. van den Heuvel

TE KOOP

Commentaar Chris de Heer: “Mooi fris veulen. De draf is normaal en weinig van ruimte en lossigheid. De galop is met balans, en kan goed schakelen. Al komt hij in de ontwikkeling wat beperkt over.”

Pennywise
Merrieveulen
Checkter x Carrera VDL
Geb. 29 april 2020
Fokkers: Fam. Freriks, Arnhem

Evt. te koop

Commentaar Chris de Heer: “Heel rassig bloed gemaakt veulen. Komt modern over. Wel een gezonken middenstuk. Wat ook in de draf wel opvalt. Voldoende modern en los. Had graag meer galop gezien, nu slechts 5 galopsprongrn. Te kort om goed te oordelen maar de balans en het lichtvoetige lijkt hij wel te hebben.”

Pablo
Hengstveulen
Grandorado TN x Numero Uno
Geb. 12 april 2020
Fokker: Fam. Bonhof, Epe

Niet te koop

Commentaar Chris de Heer: “Veulen met een aansprekend front. Maar had een rib meer lengte kunnen hebben en lijkt in de rug iets gezonken. In draf lijkt het achterbeen wat weinig onder de massa. Wel voldoende lossigheid. Galop is goed en met voldoende balans.”

Dodge Z
Hengstveulen
Dominator Z x Ustinov
Geb. 25 mei 2020
Fokker: Marnel Jakobs

Niet te koop

Commentaar Chris de Heer: “Veulen wat op stand misschien wat klasse mist. Hals komt wat diep uit de borst. Toch waardeert het zich op in bewegen. Voldoende lossigheid en kracht. En hoewel de bodem zwaar ligt komt het ook in galop goed tot dragen. Kan juiste match zijn met Dominator, ken de moeder nog uit de sport.”

Phylou van de Sprengenbeek
Merrieveulen
Justice HL x Up to Date
Geb. 31 mei 2020
Fokker: Jannet Krikke-Steffens

Niet te koop

Commentaar Chris de Heer: “Veulen met een aansprekend hoofd. Maar een wat korte zware hals. Het bewegen is moeilijk inschatten op deze video. Met name in galop komt het wat rommelig over en moet het zijn balans wat zoeken. De draf lijkt correct en functioneel.”

Prestobantos
Hengstveulen
Opium van de Moerhoeve x Carambole
Geb. 11 mei 2020

Fokker: Egbert Kuijer

Commentaar Chris de Heer: “Veulen dat je er op het eerste gezicht misschien niet meteen uit pikt. Maar in beweging heel functioneel. Draf met voldoende ruimte en souplesse. Geldt ook voor de galop die krachtig en goed gedragen is.”

Perdibanta
Merrieveulen
Verdi TN x Cornet Obolensky
Geb. 26 maart 2020

Fokker: Egbert Kuijer

Commentaar Chris de Heer: “Veulen van maart. Een beetje op de voorhand gebouwd. Dit zie je zowel in type als in bewegen terug. De galop is goed en gedragen. In draf blijft het wel wat vlak en doet het wat stijf aan.”

Poseidon Minka
Merrieveulen
Afstamming: El Barone 111 x Baltic VDL
Geb. 18 mei 2020
Fokker: Niké ter Avest (tel.nr 0623758145)

TE KOOP (VP 6.500 euro)

Commentaar Chris de Heer: “Veulen dat we uit de eerste ronde nog kennen. Maar toen heel jong was. Heeft het qua ontwikkeling heel goed gedaan. Wel lijkt het iets gezonken in het middenstuk. Bewegen is correct en met voldoende balans. Al mis ik op deze video wel zijn schakelvermogen in galop een beetje.”

Uitslag

Het op een rijtje zetten van paarden en vervolgens één paard op het schild heffen is onder fokkers een erkend volksvermaak. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd, maar discussie zien we natuurlijk graag op onze website en op facebook. We horen graag wat uw favoriet is van deze 19 veulens.

Alle inzenders bedankt!

De redactie van Horses.nl wil alle inzenders bedanken voor het sturen van de video’s. We hopen dat we u in deze tijden op deze manier kunnen helpen om uw veulen aan een groot publiek te tonen. Bij veulens waarvan de fokkers expliciet hebben aangegeven dat hun veulen te koop is, staat dit vermeld.

Horses.nl Springveulen van het Jaar

De top 3 van deze ronde dingt ook mee naar de titel Horses.nl springveulen van het Jaar, net zoals de top-3 van de eerste ronde. In die finale met de drie toppers uit ronde 1 en 2 heeft u het voor het zeggen. De bezoekers van Horses.nl kunnen dan stemmen op hun favoriet.

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Horses.nl Veulenkeuring: Opium van de Moerhoeve levert springkampioen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook