Ga naar hoofdinhoud

Hulana T de topper in Middenbeemster

Stamboekkeuring

De juryleden van de stamboekkeuring in Middenbeemster kregen maandag vijftig paarden om te beoordelen of ze sterwaardig waren. 's Ochtends kwamen de springpaarden in de baan waarvan Heroniki de hoogste punten kreeg. Bij de dressuurpaarden was dat 's middags Hulana T.


Het meest complete springpaard was Heroniki. Een zeer fraaie dochter van Tangelo van de Zuuthoeve. Voor exterieur kreeg zij 85 punten, voor het springen 75. Moeder Waloniki II (v. Burggraaf) werd zelf uitgebracht in het 1.35 m en stamt uit de Niki-stam waar ook hengsten als Palfrenier en Consul uit voort komen. De Kojak-dochter Hoberlina was goed voor 80 punten voor het springen en 75 punten voor exterieur. Uit de moederlijn, de Oberlina-stam, komen veel goede springpaarden zoals Alina (v. Tangelo van de Zuuthoeve) die eerst onder Wendy Scholten ging en nu onder Philipp Schober op 1.50m niveau furore maakt. Met 70 punten voor exterieur en 80 voor het springen keerde High Five huiswaarts. De schimmel is een dochter van Berlin en komt ook uit een familie met veel sport, zoals Jordan II die onlangs in het nieuws kwam als nieuwe troef voor Rodrigo Pessoa.

Bij de dressuurpaarden werden er zestien van de drieëndertig voorgestelde paarden ster. Met 85 voor zowel exterieur als beweging was Hulana T de topper van de dag. De dochter van Ampere kreeg voor haar houding 90 en kreeg dezelfde punten voor haar galop. Ze bewoog met veel afdruk en met een sterk gebruik van het achterbeen. Hulana T komt uit de beroemde Holsteinse stam 242 die misschien wel het meest bekend is van de KWPN-hengst Joost. Charmeur-dochter Helena werd bedeeld met 85 punten voor exterieur en 80 voor beweging.

Bron Horses/KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook