Ga naar hoofdinhoud

I.P.S. Andretti naar Amerika verkocht

Andretti onder Theo Hanzon

Maandag zal de bij het KWPN goedgekeurde hengst I.P.S. Andretti ons land verlaten. De hengst die bij Joyce Lenaerts op stal stond is verkocht aan Allison Bonanno en Jenifer Zakhary van Signature Performance sporthorses in Californië. 

I.P.S. Andretti (v. Special D) was in eigendom van Anky van Grunsven en IPS Horses. Als jong paard werd Andretti succesvol door Theo Hanzon uitgebracht in de Hengstencompetitie. De hengst verhuisde eind 2013 via de stallen van Tom Franckx (België) naar Erp, waar Anky van Grunsven de hengst in training nam op lichte tour niveau.

Begin 2014 werd bekendgemaakt dat de – nauwelijks dekkende -hengst chemisch gecastreerd werd, waarmee de nadruk op de sportcarriëre van Andretti kwam te liggen. De Belgische amazone Jorinde Verwimp maakte in april 2015 een winnend debuut met Andretti in de Lichte Tour met een score van 71,65%.

Joyce Lenaerts meldt op haar Facebook-pagina: “Andretti!! Love this horse en wat zou ik hem gaan missen!” De amazone wenst de nieuwe eigenaren veel succes met hun aankoop.

Bron: Facebook / Paardenkrant-Horses.nl

 

Eén reactie op “I.P.S. Andretti naar Amerika verkocht

  • ketaki meenks

    volgens mij was het Jorinde verwimp die het nieuws bekendmaakte op haar fb. ben benieuwd hoe Andretti het gaat doen met de nieuwe ruiter of amazone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook