Ga naar hoofdinhoud

Wedstrijdseizoen IJslanders begonnen in Exloo

De vier IJRN Clubkampioenen 2019 Regina Plate, Sarah Guerra, Aileen Mentink, Anne-Jet White Fotograaf Vera van Praag Sigaar
Het Hippisch Centrum Exloo stond afgelopen zaterdag geheel in het teken van de clubkampioenschappen IJsland Rijders Noord (IJRN).  Anne-Jet White, Aileen Mentink, Regina Plate en Sarah Guerra werden gehuldigd als clubkampioenen 2019. Met deze kampioenschappen is het wedstrijdseizoen, dat dit jaar in het teken staat van kwalificatie voor de Wereldkampioenschappen, voor de IJslanders begonnen.

Dit WK vindt plaats in Berlijn van 4 t/m 11 augustus 2019.  Vanuit Nederland gaat daar een equipe naar toe voor sport en fokkerij. Nederland zendt een vol team van twaalf deelnemers uit; de beste vijf young riders kunnen zich kwalificeren via de young riders norm, de overige zeven plekken worden gevuld door de combinaties hoogst op de ranking, ongeacht of het young riders zijn of volwassenen.

De IJRN clubkampioenen van 2019

De 25-jarige Friese Anne-Jet White is met de mooie Punktur frá Vogum met overmacht de clubkampioen Sport voor de volwassenen geworden. Zij presteerde uitstekend met een 5,83 in de töltproef T3 en een 5,87 in de viergangenproef V2. Daarmee nam ze de titel over van Jeanette Santifort.
Aileen Mentink kwam, zag en overwon bij de jeugd in de sportklasse.
Met de tienjarige Orðheldni frá Norðurslóðum behaalde de twintigjarige amazone een prima 5,2 in de töltproef T4 en een 5,37 in de viergangenproef V2.

Sarah Guerra uit Amsterdam kon de winst niet meer ontgaan in de lichte klasse. Zij reed prachtig constante proeven met het paard Smellur vom Murrtal waarmee ze haar harde werken en trainen in Friesland (zij traint bij Anne-Jet White) beloond zag met voor de derde keer op rij het kampioenschap. Bij de volwassenen was het Regina Plate uit Ermelo die de titel IJRN Clubkampioen in de lichte sportklasse prolongeerde.

Hoogste dagscore

Indrukwekkend was de prestatie van Vera van Praag Sigaar uit Noord-Sleen met de twaalfjarige hengst Fitja-Hljómur frá Oddhóli. Van het gehele deelnemersveld behaalde zij de hoogste score van de dag. Namelijk 6,17 in de viergangenproef V2 en daarmee gaf ze gelijk haar visitekaartje af voor dit belangrijke wedstrijdseizoen.

Selectiewedstrijden

De  IJRN Internationaal en het NK in Exloo zijn twee van de belangrijkste selectiewedstrijden voor de topcombinaties. 12 t/m 14 juli is de laatste mogelijkheid voor de ruiters om zo’n felbegeerd ticket voor het WK te behalen.

Wedstrijdkalender IJRN 2019

IJRN Internationaal 7 – 9 juni (selectiewedstrijd WK)
NK IJslandse Paarden 12 – 14 juli (laatste selectiewedstrijd WK)
IJRN All Ride 24 augustus
IJRN Videowedstrijd 1 november
‘Thuis tölt ie beter’

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.