Ga naar hoofdinhoud

Imponerende Latour VDM ter dekking in Nederland

Latour VDM, de kampioen van de BWP-hengstenkeuring, staat dit jaar ter dekking in Nederland. De Darco-zoon die eind maart in de laatste fase van de BWP-keuring een verpletterende indruk maakte, werd afgelopen zaterdag op de hengstenshow van Nijhof gepresenteerd aan de Nederlandse fokkers.


Getooid met het Belgische kampioenslint werd de driejarige Latour aan de hand gepresenteerd. De bruine hengst is een zoon van het fenomeen Darco, de in 2006 overleden topvererver die de wereldranglijst zes jaar op rij aanvoerde.
Latours moeder Everlychin de la Pomme is reeds op jonge leeftijd succesvol op het hoogste niveau met Shane Sweetnam en bracht eerder al de BWP-gekeurde belofte Kasanova de La Pomme (v. Bamako de Muze), die in 2013 tot kampioenshengst werd uitgeroepen. Via de interessante Cumano-zoon Malito des Reves gaat de lijn terug op grootmoeder Werly Chin de Muze, die onder Angelie von Essen op internationaal 1.50m-niveau uitkwam. Werly Chin staat ook te boek als moeder van de Olympische merrie Derly Chin de Muze (v. For Pleasure) van Eric Lamaze en van Diablesse de Muze (v. Baloubet du Rouet), die met Joe Clee onlangs nog doordrong tot de barrage van de Rolex Grand Prix van Indoor Brabant.

Bekijk hier een video van Latour VDM.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.