Ga naar hoofdinhoud

In één jaar vijf Trakehner elitemerries voor Van Osch

Foto: Savannah Pieters

Het is bij het Trakehner Verband al bijzonder om één elitemerrie te fokken, maar Antoon van Osch slaagde er in om in 2017 bij vijf merries het elitepredicaat te krijgen. Van Osch verkreeg deze titels bij vier zelf gefokte merries. Dankzij dit gegeven is Van Osch één van de drie genomineerden voor de Doruto Memorial van het Trakehner Contact Nederland.

Van Osch uit het Brabantse dorp Liessel verkreeg deze titels bij Goldsaar (Saros xx x Magneet), haar dochters Goldstück IV (v. Hohenstein) en Goldette II (v. Mackensen) en diens kleindochter Golden Rose (Hertug x Gribaldi). Daarnaast mag ook Harare (Biotop x Arogno) nu als elitemerrie door het leven gaan. Uit deze merries komen ondermeer het internationaal Lichte Tour-paard Goldavo (Partout uit Goldette II), de goedgekeurde hengst Goldschmidt (Biotop uit Goldstück IV)

Elite

Het elitepredicaat wordt bij het Trakehner Verband op een andere manier verkregen dan bij het KWPN. Zo moet een merrie met minimaal een 7,0 voor het exterieur in het stamboek worden opgenomen, minimaal twee veulens brengen en zelf drie plaatsingen hebben in de Z2 dressuur, ZZ springen of M eventing. Daarnaast mag de merrie ook drie nakomelingen hebben met een predicaat, die goedgekeurd zijn of succesvol zijn in de sport.

Bron: TCN

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “In één jaar vijf Trakehner elitemerries voor Van Osch

  • Heleen Cramer

    Dit is ècht een grote prestatie!
    En zo welverdiend voor een levenslange toewijding aan het Trakehener paard.
    Gefeliciteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook