In één jaar vijf Trakehner elitemerries voor Van Osch

Foto: Savannah Pieters

Het is bij het Trakehner Verband al bijzonder om één elitemerrie te fokken, maar Antoon van Osch slaagde er in om in 2017 bij vijf merries het elitepredicaat te krijgen. Van Osch verkreeg deze titels bij vier zelf gefokte merries. Dankzij dit gegeven is Van Osch één van de drie genomineerden voor de Doruto Memorial van het Trakehner Contact Nederland.

Van Osch uit het Brabantse dorp Liessel verkreeg deze titels bij Goldsaar (Saros xx x Magneet), haar dochters Goldstück IV (v. Hohenstein) en Goldette II (v. Mackensen) en diens kleindochter Golden Rose (Hertug x Gribaldi). Daarnaast mag ook Harare (Biotop x Arogno) nu als elitemerrie door het leven gaan. Uit deze merries komen ondermeer het internationaal Lichte Tour-paard Goldavo (Partout uit Goldette II), de goedgekeurde hengst Goldschmidt (Biotop uit Goldstück IV)

Elite

Het elitepredicaat wordt bij het Trakehner Verband op een andere manier verkregen dan bij het KWPN. Zo moet een merrie met minimaal een 7,0 voor het exterieur in het stamboek worden opgenomen, minimaal twee veulens brengen en zelf drie plaatsingen hebben in de Z2 dressuur, ZZ springen of M eventing. Daarnaast mag de merrie ook drie nakomelingen hebben met een predicaat, die goedgekeurd zijn of succesvol zijn in de sport.

Bron: TCN

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op In één jaar vijf Trakehner elitemerries voor Van Osch
  1. 1

    Dit is ècht een grote prestatie!
    En zo welverdiend voor een levenslange toewijding aan het Trakehener paard.
    Gefeliciteerd!