Ga naar hoofdinhoud

In totaal 53 hengsten in Ermelo voor verrichtingsonderzoek

Foto: Jacquelien van Tartwijk
Met de acht tuigpaarden die vorige week al waren aangeleverd en de nieuwe hengsten, die daar vandaag bij kwamen staan er in totaal 53 hengsten in Ermelo en dat is een historisch groot aantal.

Alle springhengsten trainbaar

De dag begon vanmorgen vroeg met de zadelpresentatie van de vierjarige springhengst Hotspot (v.Hors La Loi II), die in 2015 werd aangewezen en wordt aangeleverd op 5 april voor het onderzoek van 50 dagen.
Hierna werden de driejarige springhengsten in groepjes van twee aan de commissie voorgesteld. Eén hengst werd aangeboden voor het vrijwillige onderzoek. Alle springhengsten werden trainbaar bevonden en konden worden aangeboden bij dierenartsen Astrid Bos en Krijn van Muiswinkel voor de klinische keuring. Cat.nr. 27/220 (Kannan x Emilion) heeft een huidinfectie, en is om die reden door de eigenaar mee naar huis genomen. Hij kan volgende week reglementair worden nageleverd.

Dressuurhengsten

De hengstenkeuringscommissie dressuur kreeg zeventien dressuurhengsten voor ogen vanmiddag. In overleg met de eigenaren zijn er hiervan twee doorverwezen naar het najaarsonderzoek: cat.nr. 43 (Bon Bravour x Jazz) en 51 (Hofrat x Zhivago). Eén van de hengsten kan volgende week via de nalevering nog instromen in dit onderzoek en dat is cat.nr. 57 (Winningmood x Oscar). Ook bij de dressuurhengsten kwam een vorig jaar aangewezen hengst in de baan voor zijn zadelpresentatie: de vierjarige Hilltop (Chagall D&R x Tuschinski). Ook hij wordt op 5 april verwacht voor zijn onderzoek van 50 dagen. Dertien dressuurhengsten betrokken zodoende hun stal in Ermelo vandaag.

Gelderse hengsten

Drie Gelderse hengsten werden afgelopen februari aangewezen voor het verrichtingonderzoek, maar alleen de Wynton-zoon Izaak (mv.Cabochon) begon aan zijn aanlegtest in dit voorjaar, de andere twee kunnen dit najaar of volgend voorjaar worden aangeleverd.

Bekijk hier de foto’s van de aangeleverde springhengsten.
Bekijk hier de foto’s van de dressuurhengsten
.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.