Ga naar hoofdinhoud

Indian Gold verrichtingskampioen springhengsten

Cat.nr.3: Indian Gold (Cassini Go x Germus R). Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Melanie Brevink
Het najaarsverrichtingsonderzoek van het KWPN heeft weer tien nieuwe springhengsten voor de fokkerij opgeleverd. De meeste punten verzamelde de Cassini Gold-zoon Indian Gold (mv. Germus).  Hij verzamelde 84,5 punten met een 9 voor rijdbaarheid en instelling.


De interessant gefokte schimmel viel ook op met zijn extra galop en  goede techniek, elke sprong is hetzelfde.  De groep bestaat uit negen driejarigen en een vijfjarige: de schimmel Gomez TN (Zambesi x Verdi) die met 83 punten werd ingeschreven. Er werd rijkelijk met achten gestrooid. Veel hengsten hebben zo hun eigen kwaliteiten.

Tevreden

“We zijn heel tevreden over de oogst en de progressie die de hengsten de afgelopen weken gemaakt hebben. De meeste hengsten die we hebben ingeschreven beschikken over goede reflexen, zijn vlug en springen functioneel. Dat zijn belangrijke eigenschappen voor de sport. Ook is het positief dat ze van interessante jonge en bewezen vaders afstammen en goede moederlijnen vertegenwoordigen”, sprak Cor Loeffen als voorzitter van de hengstenkeuringscommissie.

Zambesi

De Heartbreaker-zoon Zambesi, die zelf onlangs ook werd goedgekeurd voor het Hannoveraanse stamboek, kreeg in één klap twee zonen ingeschreven. Naast de vijfjarige schimmel Gomez TN is dat Impala SMH (uit Bybalia SMH keur IBOP-spr sport-spr pref van Cardento, f/g Minne Hovenga uit Jelsum, 76.5 ptn.).

Verder ingeschreven:
Illusion (Arezzo x Ukato) 78 pnt
Ipsthar (Denzel van het Meulenhof x Farmer) 82
Idextro (Dexter x Indoctro) 82,5`
Idrigill (Kannan x Indoctro) 81
It’s a Dream (Toulon x Indoctro) 82,5
Innovation (Van Gogh x Contendro) 80,5
Iniesta TN (Starpower x Padinus) 82,5

Klik hier voor de rapporten van de goedgekeurde hengsten

Bron Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.