Inschrijving eerste bezichtiging rijpaardhengsten geopend

Foto: Jacquelien van Tartwijk

Het KWPN heeft de inschrijving voor de eerste bezichtiging van 2,5 -jarige rijpaardhengsten geopend. De selectie van de nieuwe generatie spring- en dressuurhengsten en Gelderse hengsten begint 29 november.

De eerste bezichting vindt plaats op het KWPN-centrum in Ermelo. De hengsten worden eerst beoordeeld op hun exterieur. Daarna wordt gekeken naar eventuele uiterlijk waarneembare afwijkingen of gebreken. Vervolgens wordt de souplesse, de ruimte en de zuiverheid van de stap en draf van het paard bekeken.

Vrij bewegen

Dat gebeurt op een harde ondergrond zodat de beweging goed te zien is en waardoor afwijkende beenstanden en bewegingsvormen duidelijker naar voren komen. Zowel de dressuur gefokte hengsten als de springgefokte hengsten worden ook in de kooi getest op vrij bewegen.

Sprongetje

De springhengsten moeten bovendien een aantal sprongetjes maken. Die bieden de hengstenkeuringscommissie belangrijke informatie over het lichaamsgebruik, de techniek en de galop.
De eerste bezichting duurt tot en met 11 december.

Klik hier voor meer informatie

Bron: KWPN

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.