Ga naar hoofdinhoud

Inschrijvingen wildcarddag voor WK jonge dressuurpaarden geopend

Vitalis onder Hans Peter Minderhoud. Foto: Melanie Brevink.
Dit jaar maken opnieuw maximaal vier paarden via een wildcardronde kans op deelname aan het selectietraject voor het WK jonge dressuurpaarden in Verden. Het KWPN en het KNHS nodigen alle zeer goede vijf- en zesjarige dressuurpaarden uit op 27 maart deel te nemen aan de wildcardronde.

Voor het uitgebreide selectietraject worden in elk geval de beste dertig paarden uit de Pavo Cup editie 2012 uitgenodigd, alsook alle winnaars van de regionale voorselectiewedstrijden. Ook worden er uitnodigingen verzonden naar de vijfjarige finalisten van het WK van vorig jaar. De beste vijf paarden uit de finale (vier- en vijfjarigen) van het KNHS-Subli Kampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden van december 2012 die voldoen aan de registratie-eis, worden eveneens uitgenodigd voor dit uitgebreide selectietraject. Een selectiecommissie bepaalt tijdens het selectietraject welke combinaties hiervan worden afgevaardigd naar het WK voor Jonge Dressuurpaarden.

Paarden die niet aan bovenstaande voorwaarden voldoen kunnen via de wildcardronde toch kans maken op afvaardiging naar Verden. Deze paarden dienen uiterlijk dinsdag 12 maart bij Ingrid Wilting (KNHS: [email protected]) aangemeld te worden. Het paard moet wel als veulen bij het KWPN of het NRPS in het veulenboek, register A of register B geregistreerd zijn. De paarden worden op de selectiedag beoordeeld op correctheid en kwaliteit (exterieur). Er wordt geen proef gereden, maar wel wordt het niveau van de FEI-proef, zoals die verreden dienen te worden tijdens het WK, gevraagd.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Horses / KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook