Ga naar hoofdinhoud

Iron Man deelt eerste tik uit

Ironman (Ferro x Tuschinski)

De hengstenkeuringscommissie van het KWPN durfde het niet aan met Iron Man, de zoon van Ferro uit de Lichte Tour-merrie Anne van Yvonne Copal. Een voorbeen blijft in beweging niet helemaal recht en daarom vond de hengst tot twee keer toe geen genade bij het KWPN. Gisteravond begon Iron Man aan zijn campagne om op een zoete manier wraak te nemen. Hij was de topper op de VWF-Prinsenstad Dressuur.

Onder Martine van Vliet imponeerde de inmiddels Oldenburgs goedgekeurde hengst eerst jurylid Ton de Kok en daarna rijdend jurylid Dinja van Liere. Met een totaal van 158 punten was de hengst de beste van de nieuwe jaargang driejarige dressuurtalenten.

Ike

Dinja van Liere reed de beste drie paarden nog een keer over. Zij zette Ike (Everdale x Unaniem) van Laurens van Lieren op de tweede plaats (152). Als derde eindigde een fokproduct van Stal 104, Irabel. Deze dochter van Charmeur en de Lichte Tour-merrie Darabel (v. Westpoint) kwam uit op 148 punten.

De vierde plaats was voor Duval’s Iceman (v. Hofrat), gevolgd door Incredibly Heroic (v. Charmeur).

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Eén reactie op “Iron Man deelt eerste tik uit

  • Mathijs

    Keuren ze hem goed dan staan de media en fokkers op achterste benen dat dat niet door de beugel kan en nu andersom. Het is nooit goed…
    Hengst is gekeurd in Dld. dus kansen zat zich te bewijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook