Ga naar hoofdinhoud

Iron Spring Farm voert fokkersranglijst aan

Florianus 2

De Amerikaanse stoeterij Iron Spring Farm voert de USEF-ranglijst aan voor dressuurpaarden fokkers. Fokprodukten van de stoeterij in Coatesville, zowel warmbloedpaarden als Friezen, prijkten afgelopen jaar op eerste plaatsen op keuringen voor dressuurpaarden. Al die paarden hebben hun roots in Nederland. 

Het dressuurpaard die voor de meeste punten zorgde was Darling ISF van Sir Sinclair. Ze was kampioen bij de merries op het NEDA Festival en kampioen fokmerries op de GAIG/USDF. Verder won ze de NEDA Dressage Stallion Auction Futurity met 79%, evenals de KWPN-rubriek. Darling stamt uit een goede lijn, halfbroer Kansas C is in Oldenburg goedgekeurd en uit de lijn stamt ook Ashley Holzer’s grandprix-paard Breaking Dawn.

Ook de Florianus-dochter Floraya ISF vergaarde veel punten. Ze was reservekampioen bij de jonge paarden en kampioen van de merrieveulens in Devon. Op de zelfde show werd de Fries Jupiter ISF (v. Maeije 440 Sport) reserve kampioen bij de jonge hengsten en ruinen. De andere jonge paarden die ook punten binnen haalden voor de Farm zijn Izara ISF en volle zus Isadora ISF (v. UB40), Heavenly ISF ook van UB40, Hailey ISF (v. Florianus II) en de Fries Melody ISF (v. Uwe 458).

Bron Horsetalk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook