Ga naar hoofdinhoud

It’s a Pracht VDL springt naar 85 punten bij stamboekopname VDL Stud

Jur Vrieling met Zirocco Blue. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de terreinen van VDL Stud in Bears werd op 28 september een stamboekkeuring georganiseerd. Maar liefst 29 paarden werden beoordeeld door Henk Dirksen en Bart Henstra. Elf springpaarden konden met een sterpredicaat naar huis. Zirocco Blue-dochter It’s a Pracht VDL liet de hoogste punten voor het springen noteren.

“Het was een goed georganiseerde dag met veel diversiteit aan paarden”, vertelt Henk Dirksen. “We hebben in alle rust de paarden kunnen beoordelen. Er zaten een heel aantal opvallende paarden bij, maar er waren ook een paar merries die niet correct genoeg bevonden werden om een predicaat in ontvangst te mogen nemen.”

Extreem goede reflexen

It’s a Pracht VDL (v. Zirocco Blue VDL) komt uit de elite preferente Pracht-S (v. Corland) die zelf ook op het hoogste niveau heft geacteerd en voor het moederschap van de KWPN-hengst Vermont tekent. Via ET bracht zij deze langgelijnde merrie die met springen veel overzicht vertoonde. “Deze merrie sprong met extreem goede reflexen, de sprong werd achter opvallend goed afgemaakt. De merrie toonde veel atletisch vermogen.” De merrie, gefokt en geregistreerd bij VDL Stud, kwam met 75 punten voor exterieur en 85 punten  ruimschoots in aanmerking voor het sterpredicaat.

Opvallende Baltic VDL’s

De door T.J. van der Wal gefokte Isadora W (v. Baltic VDL) is volgens Dirksen een correct gemodelleerde merrie die iets op de voorhand galoppeert. “Isadora W liet vooral op de hogere sprongen goede reflexen zien, waarbij ze opvallend goed met de schoft omhoog springt.” De merrie werd gewaardeerd met 70 punten voor exterieur en 80 voor het springen.

Een andere opvallende Baltic VDL-dochter is de Feronia D (v. Bozella). Deze ruim voldoende langgelijnde merrie is geregistreerd bij VDL Stud en is momenteel geklasseerd in het M springen. “Zij sprong goed met de schoft omhoog, toonde een goede voorbeentechniek en een goede techniek in de achterhand.”  Feronia D kreeg 80 punten voor het springen en 70 voor het exterieur.

Charmante sportmerrie Erusinaa

De charmante sportmerrie Erusinaa (v. Corland) is een volle zus van Tersina die met Nathalie van der Mei op het hoogste niveau actief was. Met haar uitstraling en correcte fundament kreeg zij 75 punten voor exterieur. Vanwege haar sportstand is dit voldoende voor het sterpredicaat.

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook